TA ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Νερό -Αέρας- Γη ΦΩΣ
Αυτά τα τρία στοιχεία βρίσκονται μέσα σε εκείνα τα κομμάτια του Σύμπαντος που λέμε χάος και έξω από όλα αυτά υπάρχει το ΦΩΣ χωρίς ΦΩΣ δεν μπορεί να υπάρχει ζωντανή δημιουργία και έτσι με αυτό τον τρόπο δημιουργείται η Αγία Τετράδα.
Οι κόσμοι γίνονται με την Ένωση των τριών στοιχείων και του ΦΩΤΟΣ.
Για αυτό έχουμε τα μονοστοιχιακά όντα τα δυστοιχειακα
Αυτά με τα τρία στοιχεία και μετά έχουμε τον Άνθρωπο που αποτελείται από τέσσερα στοιχεία που είναι τα γνωστά ΝΕΡΟ ΑΕΡΑΣ ΓΑΙΑ ΚΑΙ ΦΩΣ
Και μετά από αυτήν την εξέλιξη πάμε στους ανθρώπους Ήρωες που έχουν και το αιθερικό σώμα και μπορούν να ζήσουν στο Πέμπτο επίπεδο που είναι το Αιθαιρικο!!!
Για αυτό όσοι σύγχρονοι ερευνητές έχουν μιλήσει πάνω στο θέμα της Ανθρώπινης εξέλιξης δεν έχουν πει λέξη για εξωγήινους πολιτισμούς γιατί είναι άλλο να μιλάς για εξωγήινη μορφή ζωής και άλλο να μιλάς για άλλου είδους Οντότητες!!!
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Πρόλογος:
Η διδασκαλία και η συμβολολογία των τεσσάρων στοιχείων είναι κάτι που μέχρι πριν από λίγο καιρό προκαλούσε γέλιο και ειρωνικά σχόλια στους ερευνητές. Καθώς ο ορθολογισμός είχε ποτίσει το μυαλό των περισσοτέρων ανθρώπων δεν μπορούσαν να αντιληφθούν την αξία μιας συμβολολογίας ξένης προς την λογική του 19ου και του 20ου αιώνα.
Αλληγορίες και συμβολισμούς για τα 4 στοιχεία συναντάμε σε πάρα πολλούς πολιτισμούς σε ολόκληρη τη γη. Οι πρώτοι ερευνητές που συγκέντρωσαν και κατέγραψαν τους μύθους των λαών αυτών, δεν κατάφεραν να υποψιαστούν το βαθύτερο νόημά τους. Αντίθετα ειπώθηκε ότι επρόκειτο για απλοϊκές δοξασίες των λαών που σηματοδοτούσαν την παιδική φάση της ανθρωπότητας. Έτσι κανείς εκτός από τους Εσωτεριστές δεν τους μελέτησε όπως έπρεπε.
Τα τελευταία όμως χρόνια αυτή η οπτική άλλαξε. Ερευνητές όπως ο M. Eliade, ο G.Durand και άλλοι απέδειξαν; ότι οι «απλοϊκές δοξασίες» ήταν βαθύτατες φιλοσοφίες και θεωρήσεις λαμπρών πολιτισμών για τη ζωή, το θάνατο, τον άνθρωπο, τον κόσμο και όλα τα βαθιά ερωτήματα που μας απασχολούν. Αλλά και πριν από αυτούς, μεγάλοι επιστήμονες του 20ου αιώνα, διατυπώνοντας τις πρωτοποριακές τους θεωρίες και ψάχνοντας σύμβολα για να τις απεικονίσουν, «έπεσαν» πάνω στους αρχαίους σοφούς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ν.Bohr που για να απεικονίσει τη θεωρία της Κβαντομηχανικής, χρησιμοποίησε το πανάρχαιο σύμβολο του Γιν-Γιάνγκ. Ένα άλλο παράδειγμα είναι οι Προσωκρατικοί φιλόσοφοι, οι οποίοι στις αρχές του αιώνα θεωρούνταν επιστήμονες με υπερβολικά παιδική, απλοϊκή και ρηχή σκέψη. Με τις νέες ανακαλύψεις της επιστήμης όμως σιγά-σιγά οι σύγχρονοι επιστήμονες διαπίστωσαν (και διαπιστώνουν ακόμη) ότι αυτά που άρχιζαν να ανακαλύπτουν για το σύμπαν, οι Προσωκρατικοί φιλόσοφοι τα είχαν διατυπώσει πολύ πιο κατανοητά και ολοκληρωμένα 2.500 χρόνια πριν!!! Ίσως δίκαια ο 20ος αιώνας ονομάστηκε από μερικούς «ο αιώνας των Προσωκρατικών» αφού ουσιαστικά οι διδασκαλίες τους άρχισαν να κατανοούνται ξανά μετά από τόσους αιώνες.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου