Σάββατο, 1 Μαΐου 2010

ΠΡΩΤΗ ΜΑΗ 126 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...

Αποφάσισαν 126 χρόνια πριν και σήμερα γιορτάζουμε! Μάϊος 1884, ιστορικό συνέδριο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εργασίας Σικάγο 3η Λεωφόρος άτομα 500 μέσα και εκατοντάδες απέξω! Η απόφαση ελήφθει χωρίς ένσταση και πρέπει να εκτελεστεί το....! Πρώτη Μάη του 1886 θα έχουμε πετύχει ! Θα πρέπει να μαζέψουμε χιλιάδες εργάτες με αίτημα και σύνθημα "Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο".
Σικάγο δύο χρόνια μετά 1η Μαΐου του 1886, 80.000 άνθρωποι μαζεύονται στο Σικάγο, ενώ 400000 απεργούν σε όλη την χώρα!. Ημέρα Σάββατο μια εργάσιμη μέρα, οι εργάτες, ξεκίνησαν με τις γυναίκες και τα παιδιά τους για να διαδηλώσουν ειρηνικά στο χώρο της συγκέντρωσης στην πλατεία
Haymarket. Στη γύρω περιοχή, είχαν παραταχθεί αστυνομικές δυνάμεις αποτελούμενες από 1350 άτομα, οπλισμένα με οπλοπολυβόλα οι οποίοι περίμεναν το σύνθημα για να δράσουν. Κι ενώ το πλήθος παρακολουθούσε τις ομιλίες, ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, διατάσσει να διαλυθεί η συγκέντρωση. Μια βόμβα έσκασε μέσα στο πλήθος, και αστυνομικοί μαζί με μπράβους αρχίζουν να χτυπούν τους συγκεντρωμένους χωρίς καμιά διάκριση.....Πόσες φορές από τότε επαναλήφθηκε αυτό?...Πόσες φορές προδόθηκαν όνειρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου