Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Ψήφισμα του ΟΑΣΕ εξισώνει τους σοβιετικούς με τους ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο


ΑΠΟΦΑΣΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΣ ΤΩΝ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ-ΚΛΑΙΕΙ ΚΑΙ...ΟΔΥΡΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟ ΚΚΕ,ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ!

Η απόφαση-σταθμός,που χαρακτηρίζεται ως "αμφιλεγόμενη" από τα...προοδευτικά "ελληνικά" ΜΜΕ-που ως γνωστόν λυμαίνονται ψευτοαριστεροί με Φεράρι-εξισώνει τη στάση της ναζιστικής Γερμανίας με εκείνη της Σοβιετικής Ένωσης κατά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το μη δεσμευτικό για τα μέλη του Οργανισμού ψήφισμα υπερψηφίστηκε διά ανατάσεως της χειρός από περισσότερα από τα μισά παρόντα μέλη, ενώ καταψήφισαν οκτώ.

Με το ψήφισμα καλούνται τα μέλη του ΟΑΣΕ να καθιερώσουν την 23η Αυγούστου «Ημέρα μνήμης των θυμάτων του σταλινισμού και του ναζισμού». Την ημέρα εκείνη το 1939 υπεγράφη το Σύμφωνο Ρίμπεντροπ - Μολοτώφ (φωτογραφία αριστερά κάτω) με τo οποίο άνοιγε ο δρόμο για το μοίρασμα της Ανατολικής Ευρώπης μεταξύ του Γ' Ράιχ και της Σοβιετικής Ένωσης. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε μία εβδομάδα αργότερα όταν τα γερμανικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Πολωνία.

Έντονη ήταν η αντίδραση των Ρώσων βουλευτών που συμμετέχουν στο Σώμα των 385 μελών, εγκαταλείποντας την αίθουσα όπου συνεδρίαζε η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού, στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους. «Αυτοί που εξισώνουν τον ναζισμό με το σταλινισμό ξεχνούν ότι η σταλινική Σοβιετική Ένωση έκανε τις μεγαλύτερες θυσίες και είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην απελευθέρωση της Ευρώπης από το φασισμό» δήλωσε ο Ρώσος βουλευτής Αλεξάντερ Κοζλόφσκι.

Στην αντίπερα πλευρά, η Λιθουανή βουλευτής Βίλια Αμπραμικιένε, υπεραμυνόμενη του ψηφίσματος, υποστήριξε ότι «πρόθεσή μας δεν είναι να προσβάλουμε κανέναν. Θεωρήσαμε χρέος μας να μην ξεχάσουμε την ιστορία μας καθοδηγούμενοι από ένα αίσθημα δικαίου προς όσους υπέφεραν στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού λαού».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου