Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Απαγόρευσαν σε Έλληνες και Τούρκους γιατρούς να πάνε στη Γάζα


Αρνήθηκαν οι αρχές της Αιγύπτου να επιτρέψουν σε ομάδα Ελλήνων “Γιατρών της Ειρήνης” και Τούρκων γιατρών να εισέλθουν μέσω του συνοριακού φυλακίου της Ράφα, στη Γάζα, προκειμένου να συνδράμουν Παλαιστίνιους τραυματίες, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας. Όπως μεταδίδει από την περιοχή ο ανταποκριτής της ΝΕΤ Πάνος Χαρίτος, αυτή την ώρα, τα μέλη και των δύο ανθρωπιστικών αποστολών ξεκινούν καθιστική διαμαρτυρία στο μεθοριακό πέρασμα, μέχρι οι αιγυπτιακές αρχές να αναθεωρήσουν την απόφασή τους και να τους επιτρέψουν την είσοδο.
Πιο συγκεκριμένα, πέντε Έλληνες χειρουργοί, μέλη της οργάνωσης “Γιατροί της Ειρήνης” με όλο τον εξοπλισμό τους, έφτασαν νωρίς το μεσημέρι ση Ράφα και ζήτησαν να περάσουν στη Γάζα με σκοπό να κατευθυνθούν στο νοσοκομείο Σίφα και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ξεκινώντας άμεσα να χειρουργούν. Το ίδιο δήλωσαν και οι Τούρκοι συνάδελφοί τους στις αρχές της Αιγύπτου, οι οποίες όμως μετά από διαβουλεύσεις τους αρνήθηκαν την είσοδο στη Γάζα, επικαλούμενοι λόγους ασφάλειας των ιδίων των γιατρών.
Επισημαίνεται στο σημείο αυτό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει προφορική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου, το σύνορο της Ράφα να ανοίγει μετά από συμφωνία και των δυο πλευρών. Με δεδομένη τη συμφωνία αυτή, θα πρέπει να θεωρείται μάλλον απίθανο να τους επιτραπεί η είσοδος στη Γάζα.
Πηγή:http://www.ert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου