Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Ισόβια για το σκάνδαλο με τη μελαμίνη

Η πρώην πρόεδρος και γενική διευθύντρια του κινεζικού ομίλου Sanlu, που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου με το μολυσμένο με μελαμίνη γάλα, καταδικάστηκε σε ισόβια από κινέζικο δικαστήριο.
Την Τιάν Γουενχουά έκρινε ένοχη για την παραγωγή και πώληση τοξικών και επικίνδυνων προϊόντων το δικαστήριο της πόλης Σιζιαζουάνγκ στην επαρχία Χεμπέι.
Σε δύο άλλους κατηγορούμενους, για την ίδια υπόθεση, επιβλήθηκε η θανατική ποινή ενώ τρία πρώην διοικητικά στελέχη της ίδιας εταιρείας καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης πέντε ως δεκαπέντε χρόνια.
Ο Ζανγκ Γιουζούν καταδικάστηκε εις θάνατον επειδή, παρήγαγε και διέθετε στο εμπόριο βρεφικό γάλα σε σκόνη επιμολυσμένο με μελαμίνη «θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία».
Ο Ζανγκ Γιουζούν ήταν ο πρώτος από τους κατηγορούμενους που καταδικάζεται από δικαστήριο της πόλης Σιζιαζουάνγκ, όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας γαλακτοκομικών Sanlu
Από την κατανάλωση του επιμολυσμένου γάλακτος πέθαναν τουλάχιστον έξι παιδιά και άλλα 300.000 εισήχθησαν στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας.
EΥΤΥΧΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου