Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Τον Κάρολο Παπούλια για δεύτερη φορά Πρόεδρο θα προτείνει η κυβέρνηση


Την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τον Κάρολο Παπούλια σε δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Δημοκρατίας εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ανοίγοντας έτσι τα χαρτιά της κυβέρνησης για το θέμα.
Μιλώντας στην εφημερίδα Απογευματινή της Κυριακής ο κ. Παυλόπουλος είπε: «Το έχω πει επανειλημμένα ότι ο κ. Παπούλιας ασκεί άψογα τα καθήκοντά του. Είναι ένας εξαιρετικός πρόεδρος και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τη δεύτερη θητεία του».
Προσθέτει ότι «απομένει και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, και ιδίως η αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, να ξεκαθαρίσει τη θέση του».
Ερωτηθείς για τις σχέσεις του με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη απαντά πως είναι συνηθισμένος στη σπερμολογία και πως οι σχέσεις τους είναι «απόλυτα αρμονικές».
«Δεν υπάρχει θέμα αρμοδιοτήτων. Η γενική πολιτική καθορίζεται από τον υπουργό και τα θέματα, τα οποία σχετίζονται με την εφαρμογή της πολιτικής αυτής στον τομέα της Δημόσιας Τάξης ανήκουν στον αναπληρωτή υπουργό» απαντά.
Σε ερώτηση αν το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο για πρόωρες εκλογές απάντησε θετικά, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως θα γίνουν πρόωρες εκλογές απο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου