Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ


Η αρχή του τέλους για το μπάσκετ υπογράφτηκε σήμερα στη Ρώμη. Ο Τζόρντι Μπερντομέου κατάφερε και πέρασε τη πρότασή του, έχοντας στο πλευρό του, τους ισχυρούς, και μόνο, συλλόγους της Ευρώπης (γιατί άραγε...?)

Ποιο είναι, όμως το σχέδιο του ... οραματιστή Μπερντομέου? Σύμφωνα, με τη φαεινή, αυτή, ιδέα στην Euroleague θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι:

Οι 13 ισχυροί, που προέκυψαν βάσει της πορείας των ομάδων στη διοργάνωση από τη σεζόν 2001-02 και μετά, από την παρουσία των φιλάθλων τους στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας τους. αλλά και από τα τηλεοπτικά τους συμβόλαια. . Παίζουν, λοιπόν, ό,τι κι αν κάνουν στα εθνικά τους πρωταθλήματα, Μπαρτσελόνα, Ταού, Ρεάλ, Μάλαγα (Ισπανία), Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός (Ελλάδα), Σιένα, Ρόμα (Ιταλία, υπάρχει μια αμφιβολία, για την ομάδα της Ρώμης, καθώς δεν έχει διαμορφωθεί, ακόμη, το ράνκινγκ των ιταλικών ομάδων, αλλά προς το παρόν έχει το προβάδισμα), Εφές Πίλσεν-Ούλκερ (Τουρκία), Ζαλκγίρις (Λιθουανία), Μακάμπι (Ισραήλ), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία). Σημαντική σημείωση για τους ... "μονιμάδες" του θεσμού, ο όρος ότι το 2013 όποια ομάδα δεν διαθέτει γήπεδο χωρητικότητας 10.000 θεατών, χάνει αυτόματα το δικαίωμα μόνιμης εκπροσώπησης. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσαν να έχουν το προνόμιο ομάδες όπως η Σιένα, η Ζαλγκίρις και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας!!
Ποιες είναι όμως οι συνέπειες της συγκεκριμένης απόφασης για το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ? Μα πολύ απλά, η οριστική και πλήρης απαξίωση του.

Εδώ και χρόνια ο τίτλος, αλλά και η 2η θέση, που οδηγούσε στην Euroleague, είναι καπαρωμένες, με διάφορους τρόπους, από βάζελο και γαύρο. Επομένως η τρίτη θέση, που οδηγούσε στον "οικονομικό παράδεισο" έμοιαζε με τίτλο για τις υπόλοιπες ομάδες. Το ενδιαφέρον έδειχνε να μην έχει χαθεί. Τέσσερις - πέντε ομάδες αναζητούσαν μία θέση στον ήλιο της Εuroleague, μέσω της τρίτης θέσης. Με την κατάργηση του δικαιώματος αυτού, ποιος ο λόγος για κάποιον να επενδύσει στο μπάσκετ? Ποιος ο λόγος, όταν η συμμετοχή στον κορυφαίο θεσμό (και ταυτόχρονα μία τεράστια οικονομική ανάσα) είναι "δεσμευμένη" από Παναθηναϊκο και Ολυμπιακό?
novito.blogspot.com
**ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ,ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ.

1 σχόλιο:

  1. Έτσι ακριβώς είναι δυστυχώς...
    Και χαίρομαι που το ακούω από κάποιον Παναθηναϊκο...έχει μεγαλύτερη σημασία, αν σκεφτούμε ότι η ομάδα σου έχει κατά 99% ισόβιο πλέον συμβόλαιο...
    Κάποτε ζούσαμε για το μπάσκετ...
    Πλέον το μπασκετάκι θα το θυμόμαστε μόνο σε κάποια ντέρμπι και αν....κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή