Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ν.2

Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς μετά από ραδιοφωνική παρέμβαση στον "9.84" όπου μίλησε για την διάσωση της κατοικίας του Ηρωα Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, εξέδωσε μέσω του Υπουργείου του το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Υπουργείο Πολιτισμού εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Για πολλά χρόνια, δυστυχώς, το σπίτι όπου έζησε ο Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς στην Κηφισιά (Τατοΐου 50), και απ΄ όπου το 1904 έφυγε για τον Μακεδονικό Αγώνα, είχε αφεθεί σε πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη.
Με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, το ζήτημα της οικίας Μελά, θα εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, με στόχο τον χαρακτηρισμό της ως μνημείου.

Πρόκειται για το σπίτι που σχεδίασε ο ίδιος ο Παύλος Μελάς, κτίστηκε το 1894-1897, αποτελεί ιδιαίτερο και μοναδικό δείγμα εξοχικής κατοικίας στο τέλος του 19ου αιώνα στα αθηναϊκά προάστια, και ήταν η εξοχική κατοικία της οικογένειας μέχρι το 1903, οπότε και εγκαταστάθηκε μόνιμα σε αυτή.

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι, μετά τον χαρακτηρισμό, να κινηθούν οι διαδικασίες για την πλήρη αποκατάσταση του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν3028/02.

Κατόπιν τούτου αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους "Ανένταχτους Πατριώτες" αλλά και σε όλους τους απλούς Ελληνες που βρέθηκαν ψυχή τε και σώματι στο πλευρό τους.
Ελπίζουμε η καλή πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά να εχει ουσιαστικό αποτέλεσμα και να μην μείνει μονο στα λόγια.
Αναρτήθηκε από http://koukfamily.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου