Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...


Τους είχε τρελάνει όλους πριν από τρία χρόνια. Ήταν στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2006, όταν σε έφοδο των Ιταλών Καραμπινιέρι λίγο έξω από το Σεστριέρε βρέθηκαν στην Αυστριακή ομάδα σύνεργα μετάγγισης αίματος κάτι που θεωρείται ντόπινγκ από τη ΔΟΕ.
Ο ένας μετά τον άλλο, οι αθλητές της ομάδας αποχώρησαν όμως τόσο η ΔΟΕ όσο και οι Ιταλοί ζητούσαν τον «εγκέφαλο». Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Βάλτερ Μάγιερ. Τον ήξεραν επειδή είχε κατηγορηθεί και το 2002 για το ίδιο θέμα.
Σήμερα λοιπόν ο εισαγγελέας της Βιέννης απήγγειλε κατηγορίες μετά από έρευνα για εμπορεία ερυθροποιητίνης (EPO) και άλλων απαγορευμένων ουσιών και εξετάζει αν θα προφυλακιστεί ή όχι.
Η ποινή για τα αδικήματα αυτά στην Αυστρία είναι έως και 5 χρόνια, ενώ η είδηση για τη προσαγωγή του θα ευχαρίστησε τη ΔΟΕ.
Το τι θα γίνει με την ποινική εμπλοκή του Μάγιερ κανείς δεν το γνωρίζει, όμως το σίγουρο είναι ότι διαπίστευση δεν θα πάρει ούτε το 2010 στο Βανκούβερ. Όσο για το πρόστιμο στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστρίας ύψους ενός εκατ. δολ. και τον ισόβιο αποκλεισμό τεσσάρων αθλητών, από τη ΔΟΕ αυτά παραμένουν.

Στα παραπάνω προσθέστε και τη δυσαρέσκεια των «αθανάτων» στην επιλογή της πόλης για τους χειμερινούς το 2014 που διεκδικούσε το Σάλτσουμπρκ, αλλά πήρε το Σότσι. Στην ψηφοφορία που έγινε το 2007, έναν χρόνο μετά τα γεγονότα στο Τορίνο πήρε 25 ψήφους και έφυγε πρώτο από τη διεκδίκηση του χρίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου