Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Σκούπα και συλλήψεις


Δεκαεννέα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια εξόρμησης που πραγματοποίησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στην Ομόνοια, στο πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Συνολικά προσήχθησαν και εξετάστηκαν 120 άτομα, ενώ από τους δεκαεννέα συλληφθέντες οι έξι είναι Ελληνες και οι δεκατρείς αλλοδαποί.



Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ναρκωτικά και παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων προσώπων και ένας από αυτούς για παράβαση του νόμου περί όπλων, επειδή βρέθηκε στην κατοχή του ένα μαχαίρι. news 24/7

1 σχόλιο:

  1. Σκούπες και συλλήψεις γίνονται σε πολλές περιοχές της Αθήνας. Το τί καταφέρνει η αστυνομία με αυτόν τον τρόπο είναι ένα χαζό ανέκδοτο.

    Οι σκούπες δυσκολεύουν την ζωή μας. Δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε παντού με την ταυτότητά μας στα δόντια για να αποδείξουμε στα όργανα της τάξης όποια στιγμή εκείνοι το θελήσουν ότι είμαστε "νομοταγείς". Εμένα αυτή η ιστορία μου κάνει λίγο σαν... "δουλειά δεν είχε ο διάολος γ* τα παιδιά του" και κάθε φορά που τους βλέπω στημένους να προσπαθούν να ανακαλύψουν από την φάτσα του περαστικού τον ενδεχόμενο "παράνομο" με πιάνει κάτι σαν γέλιο και κλάμα μαζί.

    Θύματα αυτών είναι οι μετανάστες ως νο1 υποψήφιοι ελέγχου με αδικαιολόγητη καθυστέρηση και με κατάληξη πολλές φορές τη δίωρη σύλληψή του για αναγνώριση στο τμήμα. Και όλοι ξέρουμε πως ο έλεγχος των μεταναστών δν είναι απλή υπόθεση. Ξυλοδαρμοί, αυτοκτονίες σε τμήματα κ απελάσεις χωρίς δικαιολογητικά και δικαστήρια.

    Όσο για τους ναρκομανείς αντί να καταλήγουν σε νοσοκομεία κ μονάδες αποτοξινώσεις καταλήγουν σε δικαστήρια και φυλακές. Ομως το ποιοι σπρώχνουν την πρέζα στην Ομόνοια παραμένει κενό.

    Η Ομόνοια και οι γειτονιές μας δν έχουν ανάγκη την αστυνομία τις σκούπες και τις συλλήψεις για να πατάξουν την "εγκληματικότητα". Η εγκληματικότητα πατάσσετε με κοινωνική πρόληψη. Και σε αυτήν την κοινωνική πρόληψη είμαστε όλοι ίσοι. Αυτοί που προωθούν τις σκούπες και τις συλλήψεις έχουν στριμώξει στο λιμάνι της Πάτρας 2000 χιλιάδες Αφγανούς και λόγω της υποτιθέμενης "παρανομίας" δν ξέρουν τι να τους κάνουν και παραμένουν στο λιμάνι λες και είναι τσουβάλια με πατάτες που σε λίγο θα σαπίσουν και θα τις πετάξουν.

    Πριν λίγο καιρό επιστρέφοντας Σάββατο βράδυ αργά από διασκέδαση με συνέλαβαν και μένα καθώς περπατούσα με ένα φίλο. Το ωραίο είναι ότι είχαμε ταυτότητες αλλά η λογική του αστυνομικού ήθελε συγκεκριμένο έλεγχο και 3ωρη κράτηση μου στο ΑΤ Καλλιθέας. Την ίδια ώρα μάλιστα που μας σταμάτησε, περίπου 2.20 δόθηκε σήμα από τον ασύρματο για περιστατικό σε κοντινό δρόμο. Η αντίδραση ήταν ότι τώρα δεν μπορούμε να πάμε και δεν απάντησαν καν στην κλήση. Οταν φτάσαμε στο τμήμα και την ώρα περίπου 2.50 που εγώ διαμαρτυρόμουν στην αστυνόμο, ο αστυνομικός ζήτησε άδεια για να αποχωρήσει με πρόσχημα το σήμα που είχε δοθεί στον ασύρματο. "Αν το σήμα ήταν για κάποιο δολοφόνο όχι μόνο θα θεωρείτε λήξαν αλλά θα έχει σκοτώσει και όλη την γειτονιά..." αποκρίθηκα στην αστυνόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή