Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Εντόπισε 9.000 υπόπτους για παιδεραστία η γερμανική αστυνομία

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε περίπου 9.000 υπόπτους για παιδεραστία παγκοσμίως, εκ των οποίων 1.000 στη Γερμανία, τους οποίους θεωρεί ύποπτους για το «κατέβασμα» από το Ίντερνετ ή τη διανομή μέσω του υπολογιστή τους πορνογραφικών βίντεο με παιδιά.

Η επιχείρηση αυτή της γερμανικής αστυνομίας έγινε με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού, το οποίο επιτρέπει στους ερευνητές να επιβλέπουν το Διαδίκτυο 24 ώρες το 24ωρο, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, στη νοτιοανατολική Γερμανία.

Σε τέσσερις μήνες, ειδικοί ερευνητές διαπίστωσαν περισσότερες από 1.000 συνδέσεις στο Ίντερνετ στη Γερμανία, μέσω των οποίων διανεμήθηκαν εικόνες με παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Εκτός Γερμανία,ς οι ερευνητές εντόπισαν 8.000 συνδέσεις στο Ίντερνετ σε 91 χώρες μέσω των οποίων έγινε το ίδιο.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μας ήρθαν από το εξωτερικό, οι έρευνες εκεί έχουν οδηγήσει επίσης στη σύλληψη υπόπτων», σημειώνουν οι ερευνητές της γερμανικής αστυνομίας στην ανακοίνωσή τους, στην οποία επικαλούνται κυρίως τη Βραζιλία, τον Καναδά, την Μολδαβία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστρία, την Ελβετία και τις ΗΠΑ.

Στη Γερμανία έχουν ήδη διεξαχθεί εκατοντάδες έρευνες, οι οποίες οδήγησαν στην κατάσχεση περισσότερων από 500 υπολογιστών και 43.000 σκληρούς δίσκους. Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες έχουν αφεθεί ελεύθεροι, εν αναμονή δικαστικών διώξεων.

Σε μια περίπτωση επίσης, επισημαίνουν οι ερευνητές, η έρευνα επέτρεψε να δοθεί τέλος στη σεξουαλική κακοποίηση μικρών παιδιών. Σύμφωνα μάλιστα με την αστυνομία του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, επρόκειτο για δύο παιδιά ηλικίας 7 και 11 ετών. Αυτός που κατηγορείται για την κακοποίησή τους έχει τεθεί σε προσωρινή κράτηση.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από την αναμενόμενη αύριο, Παρασκευή, υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της γερμανικής αστυνομίας και 5 εταιρειών παροχής πρόσβασης στο Ίντερνετ, με την οποία αυτές θα δεσμευτούν να καταστήσουν πιο δύσκολη την πρόσβαση σε ορισμένες ιστοσελίδες που θα βρίσκονται σε κατάλογο της αστυνομίας.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ήδη επικριθεί από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων ελευθεριών, οι οποίες φοβούνται την επιβολή λογοκρισίας στο Ίντερνετ.
Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου