Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Ο Ν. Κακλαμάνης υποδέχτηκε αποστολή Ιταλών μαθητών από την Άκουϊλα

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνης, υποδέχτηκε αποστολή Ιταλών μαθητών από τη σεισμόπληκτη Άκουϊλα
Ιταλούς μαθητές και φοιτητές από την Άκουϊλα, παιδιά, που έζησαν τη μανία του καταστροφικού σεισμού της 6ης Απριλίου στην περιοχή, υποδέχτηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, στο δημαρχιακό μέγαρο.

Τα 30 παιδιά της αποστολής, που με πρωτοβουλία του ίδιου, φιλοξενούνται στην πρωτεύουσα από τη Μεγάλη Πέμπτη και για μια εβδομάδα, προκειμένου να βρεθούν μακριά από τον τόπο της καταστροφής και να γνωρίσουν την πόλη, καλωσόρισε ο κ. Κακλαμάνης.

«Είναι λίγα εκείνα, που μπορεί κανείς να κάνει την ώρα του σεισμού. Είναι, όμως, πολλά αυτά που μπορούμε να κάνουμε μετά», είπε ο δήμαρχος ΑΘηναίων, προσθέτοντας ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ξυπνούν στους ανθρώπους ανακλαστικά ανθρωπιάς και φιλίας.

«Μπορεί να χάσατε δικούς σας ανθρώπους, αλλά δεν πρέπει να χάσετε την πίστη σας ότι όλα μπορούν να διορθωθούν και ότι το αύριο για εσάς, τα παιδιά, μπορεί να είναι καλύτερο», τόνισε ο κ. Κακλαμάνης και υπογράμμισε ότι στην Αθήνα, τα παιδιά μπορούν να βρουν απλόχερα, «την αγκαλιά, το ενδιαφέρον, τη φροντίδα και την αγάπη μας».

«Στις δύσκολες αυτές στιγμές αναγνωρίζονται οι φίλοι και εμείς σας αναγνωρίζουμε ως τέτοιους», είπε ο προξενικός ακόλουθος της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα, Μάρτιν Μπρουκ, που μαζί με τον πρόεδρο του Ελληνοϊταλικού Συνδέσμου, Ευάγγελο Αλεξανδρή, συνόδευσαν τα παιδιά στο δημαρχείο.

Ο κ. Μπρουκ ευχαρίστησε την ελληνική Δημοκρατία διότι «από την πρώτη στιγμή έδειξε έμπρακτα την αλληλεγγύη της για τη σεισμόπληκτη περιοχή» και τόνισε πως με την υποδοχή της αποστολής των παιδιών από τη Άκουϊλα, δίνεται έμπρακτο μήνυμα ανθρωπιάς σε όλο το λαό της Ιταλίας.

Για τη «φανταστική» έως τώρα εμπειρία της αποστολής στην Αθήνα, μίλησε ο 30χρονος καθηγητής Καλών Τεχνών από την Άκουϊλα, Μάρκο. Ο νεαρός καθηγητής, που όπως και πολλοί άλλοι κάτοικοι της περιοχής ζει σε αντίσκηνο, υπογράμμισε ότι θα μεταφέρουν μήνυμα αισιοδοξίας στην πατρίδα τους.

Στο πλαίσιο της γνωριμίας των παιδιών με τα ήθη και τις παραδόσεις της χώρας μας, η αποστολή θα μεταβεί αύριο στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας, στο Τατόι. Οι Ιταλοί φιλοξενούμενοι θα συμμετάσχουν στον εορτασμό του Πάσχα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας,
Ηellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου