Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Τις αυτοκτονίες τεσσάρων νέων πρόλαβαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Τις αυτοκτονίες τεσσάρων νέων ανθρώπων, οι οποίοι εξέφραζαν τις προθέσεις τους, σε διαδικτυακές συνομιλίες που είχαν με άλλους χρήστες του Ίντερνετ, απέτρεψαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που εντόπισαν τις συνομιλίες αυτές, «περιοδεύοντας» στο διαδίκτυο στο πλαίσιο προληπτικής δράσης.

Πρόκειται για δύο αγόρια 13 και 26 χρόνων και δύο κορίτσια 15 και 23 χρόνων, που κατοικούν σε Αθήνα και Βόρεια Ελλάδα. Στις συνομιλίες τους οι ανήλικοι ανέφεραν ότι ήθελαν να δώσουν τέλος στη ζωή τους γιατί δεν είχαν τη δέουσα μεταχείριση από τους οικείους τους, ενώ οι ενήλικοι διατύπωναν απελπισία για προβλήματα ανεργίας και διαπροσωπικών σχέσεων.

Οι αστυνομικοί, ύστερα από έρευνα, εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και τις διευθύνσεις των τεσσάρων χρηστών του διαδικτύου και αμέσως μετά, κάλεσαν ψυχολόγους της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη της Εκκλησίας για τους ενήλικες» και από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τους ανηλίκους, οι οποίοι ενημέρωσαν τις οικογένειες και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των παιδιών τους.

Οι υποθέσεις υποβλήθηκαν από την Αστυνομία στον εισαγγελέα.

απο Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου