Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΤΕΝ ΚΑΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΥ-ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

Απογοητευμάνος από την απώλεια του τίλου ο Χενκ Τεν Κάτε που στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι «θα πρέπει να ντρεπόμαστε που χάσαμε το πρωτάθλημα», αναφερόμενος στους βαθμούς που έχασε η ομάδα του με Εργοτέλη, Αστέρα Τρίπολης και Ηρακλή. Οσον αφορά στα πλέι οφ, ο Ολλανδός τόνισε οτι οι παίκτες του πρέπει να αντιμετωπίσουν τα ματς σαν να είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ.
«Ο πίνακας λέει πάντα την αλήθεια. Χάσαμε το πρωτάθλημα από Εργοτέλη, Ηρακλή και Αστέρα Τρίπολης. 14 βαθμούς. Θα πρέπει να ντρεπόμαστε. Oλοι. Και οι ποδοσφαιριστές και όλο το υπόλοιπο τμήμα», είπε ο Τεν Κάτε αναφορικά με το τέλος του πρωταθλήματος.

Για το αν παίζει ρόλο το προβάδισμα στα πλέι-οφ, απάντησε:

«Οχι. Είναι έξι ματς. Μια ολόκληρη διοργάνωση. Είναι ένα πολύ πολύ μικρό πλεονέκτημα. Ενας μόλις βαθμός. Δεν είναι πρόβλημα. Πρέπει να το δει κανείς σαν μια φάση των ομίλων του Champions League.

»Eτσι πρέπει να το δουν και οι παίκτες. Γιατί αυτό που κάναμε φέτος στην Ευρώπη μας άρεσε και το ξαναθέλουμε. Σαν Champions League πρέπει να δούμε τα πλέι-οφ».

Για το αν θα επηρεάσει την ομάδα η διακοπή, τόνισε:

«Oχι. Δεν θεωρώ ότι θα έχει επίδραση. Μπορούμε να προπονηθούμε πολύ καλά μέχρι τα πλέι-οφ. Γνωρίζω πως θα παίξουμε, ποιοι θα παίξουν άρα μπορούμε να δουλέψουμε με αυτούς που θα παίξουν στα πλέι-οφ».

Σε ερώτηση για ποιο λόγο δεν φρόντισε να «ξεχρεώσουν» οι παίκτες που είναι στο όριο καρτών, απάντησε:

«Το είχαμε στο μυαλό μας αλλά δεν ήταν εύκολο να λείψουν και άλλοι. Έχουμε βάθος. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη στην ποιότητα ανάμεσα στους παίκτες του ρόστερ. Αν δεν έχουμε απώλεια πέντε παικτών σε ένα ματς οτιδήποτε άλλο μπορούμε να το αντέξουμε».

Για τις χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού και που το αποδίδει, είπε:

«Ηθελα να δω αν μέτρησα σωστά τις χαμένες ευκαιρίες. Είχα δώδεκα στο μυαλό μου αλλά τελικά ήταν δεκατρείς. Το σκοράρισμα δείχνει ποιότητα. Στον συγκεκριμένο τομέα μας λείπει.

»Κάθε ματς κάνουμε φάσεις. Αν κάνει κανείς βίντεο στο τέλος της χρονιάς με τις χαμένες ευκαιρίες εύκολα θα φτάσει τις 60. Αυτό μας έχει κοστίσει. Είναι αποκαρδιωτικό.

»Στο πρώτα 25' είχαμε πολύ καλή απόδοση, ήμασταν δημιουργικοί και εύκολα θα μπορούσαμε να βάλουμε τέσσερα γκολ, ωστόσο δεν έγινε.

»Μετά είναι φυσιολογικό να πέφτει η ομάδα, να εκνευρίζεται ο κόσμος και μετά σε κάθε χαμένη ευκαιρία οι παίκτες να κατεβάζουν το κεφάλι. Και για μένα στον πάγκο είναι εκνευρστικό να το βλέπω ,έχοντας στο μυαλό ότι μια φάση μπορεί να γίνει και να το δεχτείς.

»Για την άμυνα επίσης είναι καλό να σκοράρεις. Αν βάλεις ένα δύο γκολ παίζεις με μεγαλύτερη ηρεμία. Ενώ τώρα ο αμυντικός σκέφετει ότι αν κάνω λάθος μπορεί να το δεχτούμε και να χάσουμε. Αυτό δεν επιδρά θετικά στην ψυχολογία του».

Για το τι κρατάει από την φετινή χρονιά για να πάρουν το πρωτάθλημα του χρόνου, είπε:

«'Πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε φάσεις. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η δημιουργική πλευρά μας. Ο τρόπος που παίζουμε. Πρέπει, όμως, να βελτιώσουμε την ικανότητα στο σκοράρισμα.

»Θα πρέπει μέσω μεταγραφών να βρούμε ποδοσφαιριστές που να σκοράρον πιο ευκολα; Αν δεν τους βρούμε μέσα στο δυναμικό μας».

Τέλος, για τα μεταγραφικά είπε:

«Σίγουρα υπάρχει ενδιαφέρον και για παίκτες από εδώ. Από την ελληνική λίγκα. Εχω υπόψιν μου δύο ποδοσφαιριστές που θα έβαζαν ποιότητα στο ρόστερ της ομάδας αλλά δεν θα πω ονόματα».
Αναρτήθηκε από Betgreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου