Σάββατο 2 Μαΐου 2009

ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΕΚ-ΟΣΦΠ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το Σάββατο στο ΟΑΚΑ αναμετρώνται στον 67ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ο, πολυνίκης της διοργάνωσης, Ολυμπιακός και η ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τις περισσότερες παρουσίες σε τελικό (36), ενώ η ΑΕΚ μετείχε στον πρώτο τελικό της ιστορίας και κατέκτησε το τρόπαιο νικώντας 5-3 τον Άρη.
Την ευκαιρία να επιστρέψει στους τίτλους μετά από επτά ολόκληρα χρόνια έχει η ΑΕΚ. Η «Ενωση» έχει να πανηγυρίσει κούπα από το 2002, όταν είχε κατακτήσει το Κύπελλο, κερδίζοντας μάλιστα τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με σκορ 2-1. Μπορεί η χρονιά να μην ήταν σε καμία περίπτωση αυτή που προσδοκούσαν διοίκηση και οπαδοί και να σημαδεύτηκε από τα οικονομικά προβλήματα, ωστόσο μπορεί να κλείσει με θετικό πρόσημο, εάν οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς πάρουν το τρόπαιο και εξασφαλίσουν την πρώτη θέση στα πλέι οφ, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Γι' αυτό, όμως, υπάρχει ακόμα δρόμος, καθώς μπροστά βρίσκεται ο τελικός. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός συμπεριέλαβε 25 ποδοσφαιριστές για τον μεγάλο αγώνα δίχως να κάνει κάποια έκπληξη. Στην αποστολή βρίσκεται και ο Ζεράλντο Αλβες, αν και απουσίασε από την προπόνηση της Πέμπτης λόγω αδιαθεσίας. Ωστόσο, όχι μόνο θα είναι το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ, αλλά αναμένεται να αναλάβει και τον περιορισμό του Γκαλέτι, μιας και ο Χουανφράν είναι εκτός μάχης λόγω τραυματισμού. Ο Παναγιώτης Λαγός και ο Αντώνης Ρίκκα έκαναν πρόγραμμα αποκατάστασης, ενώ ο Χουάνφραν ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας. Οι τρεις τους δεν υπολογίζονται για τον τελικό. Λογικά, ο Σεμπάστιαν Σάχα θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, οι Σωτήρης Κυργιάκος (επιστρέφει μετά από σχεδόν ένα μήνα) και Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, Νίκος Γεωργέας και Αλβες θα είναι τα πλάγια μπακ. Στη μεσαία γραμμή, ο Αγκουστίν Πελετιέρι θα προσπαθήσει να «εξαφανίσει» τον Μπελούτσι, ενώ μαζί του θα είναι οι Παντελής Καφές και Ταμαντανί Ενσαλίβα. Πίσω από τους δύο επιθετικούς, που αναμένεται να είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (με 14 γκολ μαζί με τον Γκαλέτι) Ισμαελ Μπλάνκο και ο Εντίνιο (λογικά θα προτιμηθεί έναντι του Ρέφικ Τζιμπούρ που έχασε προπονήσεις) θα βρίσκεται ο Νάτσο Σκόκο.

Κερασάκι στην τούρτα θα είναι για τον Ολυμπιακό η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το 12ο πρωτάθλημα τους τα 13 τελευταία χρόνια με σχετική άνεση - έχοντας εξασφαλίσει διαφορά ασφαλείας από τα... Χριστούγεννα - και πλέον θέλουν να κάνουν το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ τους (πέρυσι κέρδισαν 2-0 τον Αρη του... Μπάγεβιτς στο Καυτανζόγλειο). Από την έκβαση του τελικού θα κριθεί εν πολλοίς και η παραμονή ή όχι του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο των πρωταθλητών, μιας και επίκειται συνάντηση με τον Σωκράτη Κόκκαλη μετά τον τελικό. Τα μεταγραφικά θέματα και παραμονή ή όχι του Βαλβέρδε μπαίνουν στην άκρη, καθώς αυτή την στιγμή προέχει το Κύπελλο, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά τόσο οι παίκτες όσο και ο προπονητής των πρωταθλητών. Η ενδεκάδα που αναμένεται να παρατάξει ο Ισπανός τεχνικός είναι λίγο πολύ γνωστή. Την «ερυθρόλευκη» εστία θα υπερασπιστεί ο Αντώνης Νικοπολίδης, σέντερ μπακ θα είναι ο Παρασκευάς Άντζας (ίσως στο τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα του Ολυμπιακού) μαζί με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο - που επιστρέφει από τραυματισμό - στο δεξί άκρο ο Βασίλης Τοροσίδης, αριστερά όπως όλα δείχνουν ο Ντομί. Στα χαφ ο Ντούντου θα έχει παρτενέρ τον Γιάννη Παπαδόπουλο και όχι τον Χρήστο Πατσατζόγλου (που φαίνεται να έχει κλείσει στην Ομόνοια), στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, αριστερά ο Σεμπάστιαν Λέτο, στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Ντιόγκο και λίγο πιο πίσω ο Φερνάντο Μπελούτσι, αν και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να βρεθεί στο αρχικό σχήμα ο Ματ Ντάρμπισιρ.

Οι πιθανές ενδεκάδες
ΑΕΚ: Σάχα - Γεωργέας, Κυργιάκος, Μαϊστόροβιτς, Αλβες - Πελετιέρι, Ενσαλίβα, Καφές - Σκόκο - Εντίνιο, Μπλάνκο
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης - Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Αντζας, Ντομί - Ντούντου, Γ. Παπαδόπουλος - Γκαλέτι, Μπελούτσι, Λέτο - Ντιόγκο
http://bet-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου