Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Μπέρδεψαν τα παιδιά στο μαιευτήριο

Άλλη μία από τις περίεργες ιστορίες που μόνο η ζωή ξέρει να γράφει αποκαλύφθηκε προσφάτως στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Πρωταγωνίστριες» είναι δύο φαινομενικά άσχετες μεταξύ τους γυναίκες, η Κέι Ρενέ Κουόλς και η Ντιάν Εϊντζελ . Ύστερα από 56 ολόκληρα χρόνια ανακάλυψαν ότι είχαν δοθεί σε λάθος γονείς- η μία στους γονείς της άλλης...- από αβλεψία των αρμοδίων ενός μαιευτηρίου.

Στις 3 Μαΐου του 1953 ήρθαν στον κόσμο τα δύο μωρά. Ζύγισαν και τα δύο 2,8 κιλά. Και ήταν τα μοναδικά μωρά που γεννήθηκαν εκείνη την ημέρα στο μικρό νοσοκομείο Ρioneer Μemorial του Ορεγκον. Μια νοσοκόμα τα πήρε για να τα κάνει μπάνιο, να τα αλλάξει και να τα επιστρέψει μετά στις μητέρες τους.

Ομως, αυτό δεν συνέβη ποτέ. Τα μωρά δόθηκαν το ένα στη μητέρα του άλλου. Λίγες ημέρες αργότερα μητέρες και νεογέννητα επέστρεψαν σπίτια τους, τα οποία βρίσκονταν, κατά τραγική ειρωνεία, σε απόσταση μόλις 35 χιλιομέτρων το ένα από το άλλο! Η Κέι και η Ντιάν έζησαν μια ζωή φυσιολογική, μεγάλωσαν, δούλεψαν, παντρεύτηκαν, απέκτησαν παιδιά και εγγόνια.

Η πραγματικότητα άρχισε να αποκαλύπτεται πέρυσι το καλοκαίρι, όταν μια γειτόνισσα της Μάρτζορι Εϊντζελ, «μητέρας» της Ντιάν, αποφάσισε να αποκαλύψει ένα βαρύ μυστικό που «κουβαλούσε» χρόνια ολόκληρα. Η 86χρονη γυναίκα, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της για τον Τύπο, περίμενε να πεθάνουν πρώτα και οι τέσσερις γονείς των γυναικών προτού ανοίξει το στόμα της. Οπως εκμυστηρεύθηκε σε έναν «αδελφό» της Κέι, η ίδια η Μάρτζορι της είχε πει, ενόσω ήταν στη ζωή, ότι τα μωρά «θα πρέπει να είχαν αλλαχθεί κατά λάθος στην κλινική». Οταν η νοσοκόμα έφερε πίσω το βρέφος, η Μάρτζορι άρχισε να κλαίει και να φωνάζει «δεν είναι αυτό το παιδί μου!». Ωστόσο οι διαμαρτυρίες της δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Και η γυναίκα πέρασε το υπόλοιπο της ζωής της διερωτώμενη αν πράγματι το παιδί που μεγάλωνε ήταν δικό της.

Τις αποκαλύψεις της γειτόνισσας επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων DΝΑ στις οποίες υπεβλήθησαν οι δύο γυναίκες. Στην πορεία μάλιστα ανακάλυψαν ότι είχαν κάποιες συνήθειες που δεν ταίριαζαν με αυτές των «οικογενειών» τους, όπως η αγάπη της Ντι Ανν για τα άλογα, χαρακτηριστικό που είχε ο φυσικός της πατέρας.

Προσφάτως η κλινική τούς πρότεινε να ενταχθούν σε πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά αρνήθηκαν ευγενικά. «Είμαστε πια μεγάλες γυναίκες» είπαν.
Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου