Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Ξεβρωμίζουν από έξω τον σταύλο τώρα....

Δήμος Αθηναίων: δεν έχουμε άδεια να καθαρίσουμε
μέσα στο κτήριο

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. . . ΣΚΟΥΠΑ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ

Για ημίμετρα κάνουν λόγο οι καταστηματάρχες της περιοχής

Τον προαύλιο χώρο του παλιού Εφετείου, στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Σωκράτους, επιχειρούν να καθαρίσουν συνεργεία του δήμου Αθηναίων. Την ίδια στιγμή, καταστηματάρχες της περιοχής λένε ότι το πρόβλημα για τη δημόσια υγεία είναι τεράστιο και αφορά το εσωτερικό του κτηρίου που έχει μετατραπεί σε αποθήκη ανθρώπων γεμάτη σκουπίδια.

Θεατές της επιχείρησης… σκούπα είναι οι περίπου 600 μετανάστες που έχουν βρει πρόχειρο κατάλυμα στο κτήριο του πρώην Εφετείου, το οποίο βρίσκεται μια ανάσα από το κέντρο της πόλης, «στεγάζοντας» εκεί τα όνειρά τους, ανάμεσα σε στοίβες σκουπιδιών, ακαθαρσιών και κατσαρίδων.

Οι υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου Αθηναίων ξεκίνησαν τον καθαρισμό στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου, εν μέσω των διαμαρτυριών που εξέφρασαν καταστηματάρχες προς τους αντιδημάρχους, κάνοντας λόγο για καθυστερημένα ημίμετρα και ζητώντας να μπουν τα συνεργεία μέσα στο κτήριο. Σύμφωνα με τους ίδιους, το πρόβλημα δεν λύνεται με τον καθαρισμό της αυλής και θα συνεχίσει να υπάρχει αφού το κτήριο δεν διαθέτει σύστημα αποχέτευσης.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Δημόπουλος, δήλωσε ότι ο δήμος προχωράει στον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου για λόγους δημόσιας υγείας. Μάλιστα, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Λευτέρης Σκιαδάς, ο δήμος Αθηναίων κάνει αυτό που μπορεί, αφού νομικά δεν έχει το δικαίωμα να παρέμβει περισσότερο, καθώς δεν δόθηκε η άδεια να μπουν τα συνεργεία μέσα στο χώρο, ενώ επισήμανε ότι ο δήμος δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τους εκατοντάδες ανθρώπους που ζουν στο κτήριο. Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Ανδρέας Παπαδάκης, δήλωσε ότι ο δήμος κάνει δουλειά του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Εμποροϋπαλλήλων, όπου ανήκει το κτήριο, καθώς ο καθαρισμός πρέπει να γίνει από τον ιδιοκτήτη.

Σε ό,τι αφορά τη δαπάνη, θα αποδοθεί στο ταμείο επικουρικής ασφάλισης εμποροϋπαλλήλων, ενώ ο δήμος θα καλέσει εγγράφως το ταμείο της νομαρχίας και το ταμείο εσωτερικών να αναλάβουν τις ευθύνες τους.aftodioikisi.gr - Αυτοδιοίκηση

Πετάξτε τους έξω να τελειώνει η υπόθεση!
Οι λαθρομετανάστες "κατακτητές" του κτιρίου
είναι οι ρατσιστές!
http://blogathinaios.blogspot.com
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΙΞΤΕ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΟΤΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗΝ 'ΒΡΩΜΙΑ' ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ
anopetra-eleos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου