Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

Το κάπνισμα αιτία σύλληψης εκλογέα

Πήγε στο εκλογικό τμήμα να ψηφίσει, αλλά κατέληξε με χειροπέδες, στο Αστυνομικό Τμήμα στο Ίλιον. Ο λόγος για τον Γιώργο Κουμούτσο, ο οποίος μιλώντας στη από το ΑΤ όπου κρατείται, καταγγέλλει ότι τον συνέλαβαν χωρίς λόγο μπροστά στα μάτια της συζύγου και των παιδιών τους.
Το περιστατικό συνέβη το πρωί, στο 1222ο εκλογικό τμήμα, στο 16ο δημοτικό σχολείο στο Ίλιον. Ο κ. Κουμούτσος πήγε με τη σύζυγο και τα παιδιά του να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Όπως καταγγέλλει, η δικαστική αντιπρόσωπος και ο αστυνομικός που ήταν μέσα στην αίθουσα, όπου επρόκειτο να ψηφίσει, κάπνιζαν και ο ίδιος έδωσε στη σύζυγό του το 22 μηνών παιδί τους, που κρατούσε μέχρι εκείνη την ώρα στην αγκαλιά του, για να το βγάλει έξω από την αίθουσα.
«Το παιδί μου αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα μάτια του και έχει κάνει πολλές χειρουργικές επεμβάσεις. Δεν τσακώθηκα. Δεν ζήτησα από κανέναν να σταματήσει να καπνίζει. Χωρίς λόγο η δικαστική αντιπρόσωπος άρχισε να με ειρωνεύεται και τη ρώτησα γιατί», υποστηρίζει. Τότε, όπως καταγγέλλει, ο αστυνομικός τον πήρε «σηκωτό» έξω από το εκλογικό τμήμα.
«Με συνέλαβαν μπροστά στον κόσμο, μπροστά στα μάτια της συζύγου και των παιδιών μου, που έκλαιγαν και φώναζαν», δήλωσε στη ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr, καταγγέλλοντας ότι οδηγήθηκε στο Τμήμα και κρατείται χωρίς να γνωρίζει το λόγο της σύλληψής του.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο κ. Γιώργος Κουμούτσος αναστάτωσε το εκλογικό τμήμα, πετώντας ψηφοδέλτια στο πάτωμα και φωνάζοντας γιατί κάπνιζαν μέσα στην αίθουσα. Η δικαστική αντιπρόσωπος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ποινικής Δίωξης, ο οποίος έδωσε την εντολή να συλληφθεί ο κ. Κουμούτσος.
Μέχρι στιγμής, ο συλληφθείς αντιμετωπίζει πλημμεληματικές κατηγορίες για διακοπή της ψηφοφορίας και απείθεια, ενώ παραμένει άγνωστο εάν θα προστεθεί και η κατηγορία της εξύβρισης. Κάτι που αν συμβεί, ο κ. Κουμούτσος θα περάσει από αυτόφωρο.
Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου