Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Συνελήφθη αστυνομικός για εκβιασμό στο Ηράκλειο

Ένας 36χρόνος αστυνομικός του τμήματος αστυνομικών επιχειρήσεων Ηρακλείου, συνελήφθη στο Ηράκλειο καθώς ελάχιστα λεπτά πριν, είχε παραλάβει από επιχειρηματία τον οποίο εκβίαζε, ποσό 4000 ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε σε βάρος του, ο αστυνομικός συνάντησε τον επιχειρηματία στο κατάστημά του και του είπε ότι γνώριζε πως ήταν καταζητούμενος για την εκτέλεση καταδικαστικών αποφάσεων, συνολικής ποινής 23 μηνών, για απάτη και υπεξαίρεση. Του είπε ακόμα ότι αν του έδινε 6.000 ευρώ, τα οποία θα μοιραζόταν με έναν άλλο αστυνομικό, θα τον "προστάτευε" έτσι ώστε να μην τον ενοχλήσει η Αστυνομία για τουλάχιστον έξι μήνες.

Ο επιχειρηματίας, κατήγγειλε το περιστατικό τηλεφωνικά στο Α.Τ της περιοχής όπου δραστηριοποιείται και εν συνεχεία ενημερώθηκε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, άντρες της οποίας ανέλαβαν τον χειρισμό της υπόθεσης, παρακολούθησαν τις κινήσεις του αστυνομικού και προσημείωσαν τα χαρτονομίσματα που θα του έδινε ο επιχειρηματίας.

Ο δικηγόρος του αστυνομικού, δήλωσε ότι "τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως εμφανίζονται" και ότι ο πελάτης ου θα δώσει εξηγήσεις στο δικαστήριο για τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του. Στο γραφείο του εισαγγελέα οδηγήθηκε και ο επιχειρηματίας για τις εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.

Δεν προέκυψε πάντως ποινική ευθύνη άλλου αστυνομικού από την προανάκριση όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου