Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Κίνα: Σε καραντίνα δεκάδες Βρετανοί στο Πεκίνο

Ο αριθμός των Βρετανών μαθητών και εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε καραντίνα στο Πεκίνο προκειμένου να αποτραπεί η μετάδοση της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) έχει αυξηθεί σε 85, ενώ οκτώ παιδιά νοσηλεύτηκαν μετά την εκδήλωση των συμπτωμάτων του ιού Α, ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία της Βρετανίας στην Κίνα.

Σύμφωνα με το νέο απολογισμό, υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων σε σχέση με τους 52 μαθητές και εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε καραντίνα για επτά ημέρες και τους τέσσερις ασθενείς που νοσηλεύτηκαν πριν το Σαββατοκύριακο, μετά την άφιξή τους στο Πεκίνο για εκπαιδευτικό ταξίδι.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τουλάχιστον 85 σπουδαστές και καθηγητές βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχείο του Πεκίνου», ανακοίνωσε η πρεσβεία της Βρετανίας, αναφέροντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.

«Τα στοιχεία αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο ομάδες 25 μαθητών είναι σε καραντίνα στο ξενοδοχείο», πρόσθεσε. Ο αριθμός των παιδιών που νοσηλεύονται με τα συμπτώματα της γρίπης από τέσσερα ανήλθε σε οκτώ, διευκρίνισε η πρεσβεία.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε με τις νέες αφίξεις στο ξενοδοχείο Γιαν Σιάνγκ αργά την Κυριακή, εξήγησε ο Ιαν Τάιρελ, καθηγητής, ο οποίος επίσης βρίσκεται σε καραντίνα. Σύμφωνα με δηλώσεις του, τουλάχιστον 100 σπουδαστές από τη Βρετανία έχουν τεθεί σε καραντίνα στο ξενοδοχείο.

«Το ξενοδοχείο είναι πλήρες τώρα. Με τις νέες αφίξεις έχουμε σήμερα τουλάχιστον 100 Βρετανούς σπουδαστές συνολικά», δήλωσε διευκρινίζοντας ότι μια ομάδα Αμερικανών σπουδαστών είναι επίσης στο ξενοδοχείο.

Ο εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ αρνήθηκε να δηλώσει αν οι Αμερικανοί έχουν τεθεί σε καραντίνα επικαλούμενος το σεβασμό της ιδιωτικής ζωής, σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία.

Η Κίνα προβαίνει σε έλεγχο της θερμοκρασίας των ταξιδιωτών που φθάνουν αεροπορικώς από το εξωτερικό και έχει θέσει σε καραντίνα δεκάδες ξένους τουρίστες. Σχεδόν 1.500 κρούσματα της νέας γρίπης έχουν καταγραφεί στη χώρα αλλά κανένα θανατηφόρο
Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου