Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Δεν επιτρέπεται στις αεροπορικές εταιρίες να εμποδίζουν την επιβίβαση λόγο γρίπης

Οι αεροπορικές εταιρείες δεν μπορούν να απαγορεύσουν σε άτομα που υποπτεύονται ότι έχουν τον ιό της γρίπης Α να επιβιβαστούν στις πτήσεις, δήλωσε χθες ο Ευρωπαίος επίτροπος υπεύθυνος για θέματα μεταφορών Αντόνιο Ταζανί.
«Τα υπάρχοντα δικαιώματα των επιβατών της Ε.Ε.
σημαίνουν ότι οι ασθενείς επιβάτες μπορούν να ζητήσουν και αποζημίωση εκτός από πλήρη επιστροφή ποσού ή καινούργιο εισιτήριο εάν δεν τους επιτραπεί να επιβιβαστούν σε κάποια πτήση μεταξύ των 25 χωρών-μελών της Ένωσης», διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι η επιβίβαση μπορεί να απαγορευθεί μόνο με διαταγή των αρχών που είναι υπεύθυνες για τη δημόσια υγεία.
Πάντως στη Βρετανία η εξάπλωση του ιού Η1Ν1 φαίνεται να σταθεροποιείται καθώς αυτή την εβδομάδα υπολογίζεται ότι σημειώθηκαν 110.000
νέα κρούσματα σε σύγκριση με 100.000 την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ διαπιστώνεται πως «δεν υπάρχουν σημάδια ότι ο ιός μεταλλάσσεται και οι περισσότεροι ασθενείς έχουν ήπια συμπτώματα».
Στη Γαλλία και στο Βέλγιο σημειώθηκαν οι πρώτοι θάνατοι από τη γρίπη- ένα 14χρονο κορίτσι και μια νεαρή γυναίκα. Στις ΗΠΑ συντάχθηκε ο κατάλογος με τις ομάδες του πληθυσμού που θα εμβολιαστούν πρώτοι και είναι με σειρά προτεραιότητας οι έγκυες, ενήλικες που έρχονται σε επαφή με μωρά, παιδιά και έφηβοι, ηλικιωμένοι που έχουν χρόνια προβλήματα υγείας και το προσωπικό στον τομέα της υγείας.
Hellenic Business

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου