Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Τριπλό... Ντου!

Σούπερ εμφάνιση και σούπερ Ντουντού! Ο Ολυμπιακός με χατ τρικ (21', 47', 53') του Βραζιλιάνου επικράτησε της Σίβασπορ στο φιλικό του Γκρόναου με 3-1. Οι Τούρκοι είχαν προηγηθεί στο 18' με πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Μαρτίν Ερσέν. Πολύ καλός ήταν ο Πάρντο και θετικοί οι Μέλμπεργκ και Ζαϊρί. Το gazzetta.gr βρέθηκε στην Γερμανική κωμόπολη για να σας μεταφέρει όλα όσα έγιναν εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου.


Πατούσε πιο καλά η Σίβασπορ

Στο πρώτο ημίχρονο η τουρκική Σίβασπορ πατούσε πιο καλά μες στον αγωνιστικό χώρο. Οι Τούρκοι είχαν πιο καλή κυκλοφορία της μπάλας και ειδικά από κάποια στιγμή και έπειτα άρχισαν ν' ασκούν πολύ μεγάλη πίεση προς τον Ολυμπιακό.

Στο 2ο λεπτό ήταν η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό με το σούτ του Γιάννη Παπαδόπουλου. Ήταν ένα καλό ψηλοκρεμαστό σούτ που τελικά πέρασε άουτ. Στο 7' ο ίδιος παίκτης έκανε μία πολύ καλή σέντρα. Ο Μέλμπεργκ έπιασε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 10ο λεπτό ο Πάρντο εξουδετέρωσε μία πολύ καλή κεφαλιά του Ερσέν, που... νίκησε στον αέρα τον Μέλμπεργκ.

Αυστηρό το πέναλτι

Παρά το γεγονός πως οι Τούρκοι της Σίβασπορ έδειχναν ν' αποδίδουν πιο καλά απ' τον Ολυμπιακό χρειάστηκαν ένα αυστηρό πέναλτι για να πάρουν... κεφάλι στο σκορ. Στο 17' ετά από μαρκάρισμα του Καμανά απ' τον Αβραάμ Παπαδόπουλο ο διαιτητής του αγώνα θεώρησε πως ο νεαρός κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού... αγκάλιασε τον αντίπαλό του. Έτσι έδωσε το πέναλτι. Μετά από αυτό στο 18' ο Μαρτίν Ερσέν έκανε το 1-0, αν και ο Πάρντο έπεσε στην σωστή γωνία και απέκρουσε για λίγο την μπάλα.

Άμεση απάντηση!

Ο Ολυμπιακός αν και έμεινε πίσω στο σκορ δεν το... έβαλε κάτω. Βγήκε μπροστά και κατάφερε μάλιστα να σκοράρει πολύ γρήγορα. Στο 21' μπόρεσε ν' ισοφαρίσει. Μετά από φάουλ του Ζαϊρί ο Ντουντού με κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-1, που έμελλε να είναι και σκορ ημιχρόνου.

Ανέλαβε και πάλι δράση ο Ντουντού!

Στο δεύτερο μέρος ο Βραζιλιάνος άσος Ντουντού πήρε και πάλι το... όπλο του! Ο μέσος του Ολυμπιακού εκτέλεσε εύστοχα στο 47' το πέναλτι που κέρδισε ο Ντιόγκο.

Στο 53ο λεπτό ο ίδιος παίκτης βρήκε και πάλι δίχτυα για να κάνει το 3-1! Μετά από φάουλ του Σοϊλέδη πήρε την κεφαλιά και σκόραρε εκ νέου. Βέβαια στην φάση αυτή ο γκολκίπερ της Σίβασπορ, Πέτκοβιτς έκανε τραγικό λάθος. Έκανε μία πολύ κακή έξοδο, που στοίχισε ένα γκολ στην ομάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς καλύτερος. Απέδωσε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο και κυριάρχησε μες στον αγωνιστικό χώρο.

Φυσικά και σ' ένα τέτοιο παιχνίδι με τόσες αλλαγές αλλά και με σημαντικές απουσίες όπως αυτές των Λουτσιάνο Γκαλέτι και Ματ Ντάρμπισαϊρ σοβαρά συμπεράσματα δεν μπορούν ν' εξαχθούν. Ωστόσο φάνηκαν και προτερήματα αλλά και μειονεκτήματα στο παιχνίδι της ομάδας.

Ο Γεωργιανός τεχνικός του Ολυμπιακού, Τιμούρ Κετσπάγια θα έχει έτσι την δυνατότητα να διορθώσει τ' όποια... κακώς κείμενα. Για την... ιστορία πάντως ο Ολυμπιακός έκανε το... τέσσερα στα τέσσερα στα φιλικά του παιχνίδια.

Θετικό πρόσημο για Ζαϊρί, Μέλμπεργκ και Πάρντο

Τόσο ο Ζαϊρί στα χαφ, όσο και ο Μέλμπεργκ στην άμυνα είχαν μία αρκετά θετική αγωνιστική παρουσία. Ο Σουηδός είχε στην αρχή πρόβλημα στην συνεργασία του με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ωστόσο στην συνέχεια τα πράγματα πήγαν σαφώς καλύτερα.

Επίσης πολύ καλός ήταν ο Ισπανός γκολκίπερ Πάρντο. Πραγματοποίησε πολύ καλές αποκρούσεις και έδειξε πως μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό. http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου