Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Οι κυνηγοί με το ντουφέκι επ’ ώμου στην καμένη Αττική!


Image Hosted by ImageShack.us
By giannisver





Έλεος!!!


Mε επιστολή της, που φέρει ημερομηνία 25 Αυγούστου, η Κυνηγητική Συνομοσπονδία Ελλάδος ζητά από τον Περιφερειάρχη και τους Νομάρχες της Αττικής να αποφευχθούν, με αφορμή τις πυρκαγιές, αδικαιολόγητες γενικές απαγορεύσεις του κυνηγίου στην Αττική!

Μάλιστα, στην επιστολή της η ΣΕΚ ζητά να μην γίνουν αποδεκτές εισηγήσεις περί γενικής απαγόρευσης του κυνηγιού σε όλη την Περιφέρεια Αττικής, «διότι τέτοιες εισηγήσεις δεν έχουν άλλον στόχο παρά μόνο να δημιουργούν εντυπώσεις, εκμεταλλευόμενες την αυξημένη ευαισθησία των πολιτών μετά τις πυρκαγιές και κατά συνέπεια αποτελούν απλώς επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος αυτού!»

Δεν ξέρουμε τι λένε άραγε τα ζωάκια που κατάφεραν να ξεφύγουν από τη φωτιά και να βρουν καταφύγιο στα ελάχιστα πλέον σημεία της Αττικής που έχουν μείνει άκαυτα.

H πλήρης επιστολή, η οποία φέρει τις υπογραφές του προέδρου Νίκου Παπαδοδήμα και του Γεν. Γραμματέα, Ιωάννη Πουλόπουλου έχει ως εξής:

«Κύριε Γενικέ,

Θα μας επιτρέψετε να επιστήσουμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι η πυρκαγιά της βορειοανατολικής Αττικής θα οδηγήσει πολλές αντικυνηγετικές – οικολογικές οργανώσεις και διάφορους φορείς, να ζητήσουν την πλήρη απαγόρευση της κυνηγετικής δραστηριότητας όχι μόνο, όπως είναι φυσικό στις καμένες περιοχές, αλλά, ίσως σε ολόκληρη την Αττική!

Μια τέτοια πρόταση δεν αντιστοιχεί σε απολύτως καμία πραγματική προστασία του περιβάλλοντος ούτε επιβάλλεται από την ορθολογική διαχείριση του θηραματικού πλούτου.

Τούτο δε για τέσσερις λόγους:
α) Στο νότιο και δυτικό τμήμα της Αττικής, πολλά χιλιόμετρα μακριά από τις καμένες περιοχές, η εκεί πανίδα ουδόλως έχει επηρεαστεί από τις φωτιές στην ΒΑ Αττική.
β) Στην περιοχή της Αττικής και ειδικότερα στο νότιο και δυτικό τμήμα το κυνήγι αφορά σχεδόν αποκλειστικά μεταναστευτικά είδη, τα οποία απλά μεταναστεύοντας περνούν από την περιοχή αυτή.
γ) Έχει παρατηρηθεί ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τις φωτιές υπάρχει αύξηση της πανίδας, γεγονός το οποίο επαληθεύτηκε για μια ακόμα φορά έπειτα από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2007 στην Πελοπόννησο και την Εύβοια.
δ) Ο ισχυρισμός ότι τα ζώα βρίσκουν καταφύγιο στις μη καμένες περιοχές χιλιόμετρα μακριά, δηλαδή για παράδειγμα φεύγουν από το Μαραθώνα και το Ντράφι για να πάνε στο Λαύριο και το Σούνιο είναι παντελώς έξω από κάθε πραγματικότητα. Τα ζώα απλά μετακινούνται σε πολύ κοντινές αποστάσεις από τα όρια των καμένων και επανακάμπτουν στις καμένες περιοχές με την πρώτη εμφάνιση ποώδους βλάστησης τους επόμενους μήνες.
Μετά τα παραπάνω, παρακαλούμε να μην αποδεχτείτε εισηγήσεις περί γενικής απαγόρευσης του κυνηγιού σε όλη την Περιφέρεια Αττικής, διότι τέτοιες εισηγήσεις δεν έχουν άλλον στόχο παρά μόνο να δημιουργούν εντυπώσεις, εκμεταλλευόμενες την αυξημένη ευαισθησία των πολιτών μετά τις πυρκαγιές και κατά συνέπεια αποτελούν απλώς επικοινωνιακή εκμετάλλευση του θέματος αυτού!

Σας γνωρίζουμε, επίσης, ότι ήδη εκπονούμε σχετική έκθεση διαχείρισης της θηραματοπανίδας μετά τις πυρκαγιές, λαμβάνοντας υπόψη τα συγκεκριμένα φυσικά χαρακτηριστικά των βιοτόπων, τα είδη που υπάρχουν στην περιοχή αυτή, τη βιοποικιλότητα, κλπ, προκειμένου να διατυπώσουμε συγκεκριμένη πρόταση για τις απαγορεύσεις θήρας λόγω των πυρκαγιών, οι οποίες εξασφαλίζουν πλήρως την πανίδα της περιοχής».



http://36dimotiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου