Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Δοκιμάζουν το εμβόλιο σε ανθρώπους




Τις πρώτες δοκιμές του εμβολίου κατά της νέας γρίπης σε ανθρώπους άρχισε η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Νovartis, η δεύτερη εταιρεία μετά την αυστραλιανή CSL που περνάει σε αυτό το στάδιο παραγωγής.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο ...




Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, πλέον σχεδόν το 100% του πλανήτη πλήττεται από τον ιό Η1Ν1, ο οποίος έχει κοστίσει τη ζωή σε 1.154 ανθρώπους- αν και, σύμφωνα με τα δελτία που δίνει καθημερινά στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων, οι νεκροί παγκοσμίως ανέρχονται σε 1.444 (οι 44 από αυτούς στην Ευρώπη) και τα κρούσματα πλησιάζουν τα 200.000. Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των θυμάτων στην Αργεντινή: όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας της χώρας, Μάξιμο Διόσκε, σε διάστημα 15 ημερών διπλασιάστηκε από 165 σε 337. Μόνον οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει έως τώρα περισσότερους θανάτους: 353.

Η Νovartis άρχισε, όπως διευκρίνισε χθες, τις δοκιμές σε ανθρώπους πριν από περίπου 10 ημέρες και μόλις έχει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα θα τα υποβάλει στις αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φαρμάκων. Εντός των ημερών αναμένεται να αρχίσει δοκιμές σε ανθρώπους στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη και η γαλλική Sanofi-Ρasteur, η οποία παρασκευάζει σχεδόν το 40% των εμβολίων γρίπης παγκοσμίως. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων έχει δηλώσει πως τα εμβόλια κατά του ιού της νέας γρίπης- που είναι βασισμένα σε ένα ήδη εγκεκριμένο εμβόλιο κατά της γρίπης των πτηνών - μπορεί να λάβουν άδεια κυκλοφορίας εντός μόλις πέντε ημερών, ακόμα και χωρίς εκτεταμένες δοκιμές σε ανθρώπους.


πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου