Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Ο ΚΑΣΤΡΟ ΑΦΟΥ ΕΛΥΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

ο Φιντέλ Κάστρο επικρίνει το Κογκρέσο διότι δεν εγκρίνει το νομοσχέδιο Ομπάμα για την υγεία


Ο πρώην πρόεδρος και ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιδέλ Κάστρο άσκησε χθες Τετάρτη κριτική στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για το γεγονός ότι ενέκρινε νόμους που προβλέπουν...

να ξοδευτούν δισεκατομμύρια δολάρια για τον Αμερικάνικο υπερσύγχρονο στρατό, αλλά το βρίσκει πολύ δύσκολο να εγκρίνει την μεταρρύθμιση στο πεδίο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για να προστατευτούν οι πιο φτωχοί πολίτες της χώρας.

Σε σχόλιό του που δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο ο Κάστρο σημείωσε πως εγκρίθηκε με άνετη πλειοψηφία η δαπάνη δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Κογκρέσο για τις ένοπλες δυνάμεις, αλλά ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πασχίζει να πείσει τα μέλη του να περάσουν νομοσχέδιο που θα εξασφαλίσει τις στοιχειώδεις "υπηρεσίες υγείας για 50 εκατομμύρια Αμερικανούς που δεν τις έχουν".

"Τι είδους ελπίδα μπορεί να προσφέρει αυτή η κοινωνία στον κόσμο;", διερωτήθηκε.

Το σχέδιο του Ομπάμα, με στόχο να καταστεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οικονομικά πιο προσιτή και ευρύτερα προσβάσιμη στην κοινωνία, δέχεται σφοδρά πυρά στο Κογκρέσο--στελέχη των Ρεπουμπλικανών διατείνονται, μεταξύ άλλων, ότι αποτελεί ένα "βήμα προς το σοσιαλισμό".

Ο Κάστρο υπογράμμισε ότι μια κλινική η οποία παρέχει δωρεάν υπηρεσίες στο Λος Άντζελες προσήλκυσε 8.000 ασθενείς, αρκετοί εκ των οποίων ταξίδεψαν εκατοντάδες χιλιόμετρα διότι δεν είχαν τα χρήματα για να πάνε σε γιατρό ή οδοντίατρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου