Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Ξανά για τα ελικόπτερα της ... Κόνιτσας.


Μετά από πολλά άρθρα τοπικών εφημερίδων (αλλά και δικά μας) για τα ελικόπτερα στη Κόνιτσα, επανερχόμαστε στο θέμα.

Εδώ είναι Ελλάδα! Τα πιό προφανή μπορεί να γίνουν αντικείμενα συζητήσεων και συζητήσεων.
Είμαστε τώρα σε ένα "πόλεμο" δηλώσεων μεταξύ Οικολόγων-Πράσινων και Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών.
Το θέμα όμως είναι ότι αυτά γίνονται για λόγους εντυπωσιασμού και σίγουρα πολιτικούς.

Τι πιό απλό από το να γνωμοδοτήσει ο υπεύθυνος φορέας και όποιος άλλος εμπλέκεται τέλος πάντων. Αν τώρα ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών έπρεπε να έχει επέμβει, ή η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας... ε ποτέ δεν είναι αργά.

Οι Οικολόγοι-Πράσινοι ανακοινώνουν πως οι υπεύθυνοι του Φορέα πρέπει να παραιτηθούν και να αναλάβουν οι Μ.Κ.Ο.

Μάλλον εδώ είναι για...γέλια...
Χαρακτηρίζουν τραγελαφική την απάντηση του Φορέα, ότι περιμένει τις περιβαντολογικές οργανώσεις για να ενημερωθεί, και κατηγορούν τον Πρόεδρο του Φορέα ότι στερείται της εμπειρίας σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και λένε ότι με τον νόμο 2742/1999 ο πρόεδρος του Δ.Σ. ορίζεται από τον...


Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ και πρέπει να είναι πρόσωπο με επιστημονικές γνώσεις και εμπειρία σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος», ενώ σε κάθε φορέα μπορεί να υπάρχει και «Επιστημονική Επιτροπή από μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ερευνητές όλων των βαθμίδων των ερευνητικών κέντρων και ινστιτούτων της χώρας, και ειδικούς επιστήμονες, με σκοπό την παροχή επιστημονικά τεκμηριωμένων εισηγήσεων. (Αλήθεια κύριοι Πράσινοι, εσείς έχετε τέτοια Επιτροπή; Γιατί δεν είδαμε καμιά ανακοίνωση...)

Επίσης αναρωτιούνται πως η εν λόγω εταιρία των ελικοπτέρων ανακοίνωνε, πρίν πάρει οποιαδήποτε άδεια, τις πτήσεις.

Από την άλλη μεριά εμείς υποθέτουμε πως τις ανακοινώσεις τις έκανε γιατί νόμιζε πως εδώ είναι... Γερμανία και οι απόφάσεις βγαίνουν μέσα σε δυό-τρείς μέρες.
Επίσης θεωρούμε πως αν μια εταιρία ή μια επιχείρηση ανακοινώνει κάποιες υπηρεσίες παροχής και έπειτα δεν μπορεί να τις διαθέσει, τότε κάνει κακό στον εαυτό της και στην τσέπη της...

Ο ένας εκ των ιδιοκτητών, ο Αθανάσιος Μίσσιος είναι Κονιτσιώτης στην καταγωγή και πιστεύουμε πως ότι έκανε το έκανε από τον πόθο που κατέχει τον κάθε ξενιτεμένο, να γυρίσει στόν τόπο του, και να τον δεί να ακμάζει, παρά για οικονομικούς λόγους.

Τώρα για τον Εθνικό Δρυμό... Αυτός, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι Δρυμοί, είναι ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ. Ούτε του Φορέα Διαχείρισης είναι, ούτε των Οικολόγων, ούτε της εκάστοτε Κυβέρνησης. Είναι κληρονομιά μας και είναι του Ελληνικού Λαού.
Σίγουρα πρέπει να υπάρχουν κάποιοι αρμόδιοι. Σίγουρα ότι και να γίνεται, πρέπει να γίνεται μα σεβασμό στο περιβάλλον. Αλλά οι ομορφιές του τόπου μας είναι για τις βλεπουμε και να τις θαυμάζουμε. Δεν μπορεί όλος ο κόσμος να...σκαρφαλώνει στην Γκαμήλα και στις χαράδρες του Αώου.
Ούτε και γίνεται να έρθουμε σε "άλλες εποχές", που η Βασίλισσα είχε απαγορεύσει το ψάρεμα στον Βοϊδομάτη, για να ψαρεύει μόνη της...
Αλίμονό μας. Να απαγορεύσουμε τα παρά-πέντε, το rafting, τα καγιάκ, τον περίπατο, την αναρίχηση και να επιτρέψουμε μόνο τον καναπέ και την τηλεόραση!

Λέμε λοιπόν πως δεν είδαμε καμιά επιστημονική μελέτη από τους Οικολόγους-Πράσινους που να λέει πως αυτό που γίνεται ταράζει την πανίδα.
~~~~Παρεπιπτόντως.... να σας στείλουμε άλλη μια φορά τα κείμενα μας για τον Βοϊδομάτη κύριοι Οικολόγοι;
Συντελείται καταστροφή!!! Αλλά εσείς κύριοι δεν κάνατε τον κόπο να απαντήσετε ούτε με email ... όχι με ανακοινώσεις...
Όχι μόνο εσείς, αλλά και όλες οι Υπηρεσίες που τους στείλαμε τις καταγγελίες.Δείτε: Τα χάλια του Βοϊδομάτη.

Γι'αυτό και τώρα σας "βγάζουμε μπροστά".

Και ότι αφορά τις Μη Κυβερνητικές Περιβαντολλογικές οργανώσεις, ας βγεί επιτέλους κάποιος να μας πεί, με διαφάνεια, που τα βρίσκουν τα λεφτά...
Είμαστε σίγουροι...ότι θα έχει μεγάλον ενδιαφέρον.

Ας πάμε τώρα λίγο στην Κοινότητα του Παπίγκου.
Γιατί τόση αντίδραση βρε παιδιά; Έχετε και εσείς...οικολογικές ανησυχίες ή είπατε μήπως χάσετε τουρισμό από την περιοχή σας, την ομολογουμένως πανέμορφη που την αγαπάμε όσο και οποιαδήποτε άλλη, με τα ελικόπτερα και τον κόσμο να "τρέχει" στην Κόνιτσα.
Ο Λαός μας, παιδιά, λέει πως " Ο ήλιος βγαίνει για όλο τον κόσμο".
Να μας συμπαθάτε, δεν μιλάμε με κακία, αλλά αυτή την εντύπωση έχουμε.

Τέλος (πρός το παρόν)ξαναλέμε πως η καλύτερη λύση είναι να αποφανθούν οι αρμόδιοι επί του θέματος, για τους όρους και τις προϋποθέσεις των πτήσεων.
Όσο το αργούν, τόσο "βρωμάει".
Αλλά και πάλι ξαναλέμε πως τελικά ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ...

Ο Διαχειριστής του epirus-ellas.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου