Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Στην ανεργία 98 εργαζόμενοι στο νησί μας


Λόγω Stage


Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει, τόσο από την αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και από τους ίδιους τους εργαζόμενους, η απόφαση της Κυβέρνησης να δώσει τέλος στο καθεστώς των Stage στο Δημόσιο και την Τοπική...


με την κάλυψη των αναγκών, πλέον, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μέσω ΑΣΕΠ, καθώς και να αφήσει απλήρωτους όσους υπέγραψαν συμβάσεις μαθητείας, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.
Στη Ζάκυνθο υπάρχουν 98 εργαζόμενοι στα STAGE και απασχολούνται σε Δημόσιες Υπηρεσίες, όπως είναι η Νομαρχία, οι Δήμοι, τα Δικαστήρια, ο ΟΑΕΔ, το ΙΚΑ κ.λ.π. Οι εργαζόμενοι αυτοί δεν είναι εκπαιδευόμενοι, όπως πολλοί ισχυρίζονται, αλλά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Δεν είναι λίγες οι φορές, μάλιστα, που οι μόνιμοι υπάλληλοι των Υπηρεσιών “φορτώνουν” όλη τη δουλειά στους συγκεκριμένους εργαζόμενους και εκείνοι πηγαίνουν για ψώνια ή σχολάνε νωρίτερα!
Η λειτουργία του Δημόσιου Τομέα, λοιπόν, βασίζεται, σε ένα μεγάλο ποσοστό, στην προσφορά των εργαζομένων με τα προγράμματα STAGE, όμως το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι χρήσιμοι και έτσι τους πέταξε στο δρόμο λες και είναι σκουπίδια.
http://www.imerazante.gr/koinonia/stage-2710/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου