Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Οι παλινωδίες συνεχίζονται…


Αυτή τη φορά ο ίδιος άνθρωπος (η καθηγήτρια κα. Γιαμαρέλλου) που μια εβδομάδα πριν υποστήριζε για τον εμβολιασμό να απαιτείται έγγραφη συναίνεση, σήμερα υποστήριξε οτι είναι σωστό να μην υπάρχει έγγραφη συναίνεση.

Σωστή είναι η τωρινή της άποψη (να μην απαιτείται υπεύθυνη δήλωση συναίνεσης για τον εμβολιασμό), δεν υπάρχει αμφιβολία γι’αυτό. Το πρόβλημά μου είναι οτι με τα συνεχή μπρος-πίσω, όχι μόνο μπερδεύουν τον κόσμο, αλλά χάνουν και την αξιοπιστία τους.

Επίσης, πότε επιτέλους θα οριστικοποιηθούν οι ομάδες που θα εμβολιαστούν? Κάθε εβδομάδα ανακοινώνουν και διαφορετικές… Υπάρχει ποτέ περίπτωση να πετύχει ένα πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού αν δεν υπάρχει μια συνέπεια και συνέχεια?

Και τέλος, κάτι που μου προξένησε μεγάλη εντύπωση στη σημερινή συνέντευξη τύπου: ανέφερε ο υπουργός οτι “τα εμβολιαστικά κέντρα είναι ήδη έτοιμα”. Μιλάμε για τα εμβολιαστικά κέντρα που θα στήσουν οι νομαρχίες? Αυτά που για να στελεχωθούν θα χρειάζονται μερικές χιλιάδες ιατροί κι άλλοι τόσοι νοσηλευτές?? Έστω να δεχθώ οτι, όπως λέει ο υπουργός, όλα τα υλικά και ο εξοπλισμός αγοράστηκαν και είναι διαθέσιμα. Βρήκαν οι νομαρχίες το τεράστιο προσωπικό που απαιτείται για να στελεχωθούν τα κέντρα??? Νομίζω οτι εδώ πέφτει χοντρό δούλεμα!…

Για την ιστορία, εξακολουθώ να εκτιμώ οτι εμβολιασμός δε πρόκειται να γίνει. Ούτε στο τέλος Οκτώβρη, ούτε και ποτέ…ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου