Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στη ΝΔ "κριάρια"




Ο «εμφύλιος» μόλις άρχισε και επίσημα στη Ρηγίλλης, λίγες μόνον ώρες μετά την συντριβή. Η πρώτη «πολεμική ενέργεια» δεν προέρχεται από Δελφίνους, όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά από εκείνα τα άτομα που εναντιώθηκαν εξ αρχής στη διενέργεια πρόωρων εκλογών και απομονώθηκαν θέτοντας εαυτούς εκτός εξελίξεων.

Ένα από αυτά τα άτομα είναι ο Μιχάλης Λιάπης. Μετά την πολιτική συντριβή του εξαδέλφου του, ο κ. Λιάπης ανέλαβε την πρωτοβουλία να «ζητήσει τα ρέστα», προφανώς στο όνομα του «Καραμανλισμού», απαιτώντας δημοσίως την τιμωρία εκείνων που -κατά την γνώμη του- οδήγησαν την παράταξη σε πανωλεθρία. Και αυτοί, κατά τον κ. Λιάπη, δεν είναι άλλοι από τους Γιώργο Σουφλιά και Ντόρα Μπακογιάννη.

Οι δηλώσεις Μιχάλη Λιάπη στη Βουλή

Με δήλωσή του στη Βουλή, ο κ. Λιάπης ζήτησε την παραίτηση των δύο «Ηρακλειδών του Στέμματος», οι οποίοι κατά την γνώμη του ευθύνονται για την «ταπείνωση των Νεοδημοκρατών» -όπως δήλωσε χαρακτηριστικά- εννοώντας εμμέσως μεν, σαφέστατα δε, τους Σουφλιά και Μπακογιάννη.

Σάββας Τσιτουρίδης: "Κάποιοι προέταξαν τις προσωπικές τους στρατηγικές"

Ο έτερος πυλώνας του καραμανλικού πυρήνα, Σάββας Τσιτουρίδης, ακολούθησε την ίδια πολιτική γραμμή. Σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή, έκανε λόγο για κάποιους που «προέταξαν προσωπικές στρατηγικές και όχι το συμφέρον της παράταξης και του τόπου». «Να δούμε ποιοι φταίνε για την ήττα», πρόσθεσε.

Οι αιχμηρές δηλώσεις του Σάββα Τσιτουρίδη

Την ίδια ώρα, λοιπόν, που δρομολογούνται οι εσωκομματικές εξελίξεις στην Νέα Δημοκρατία, με την παραίτηση Καραμανλή και την διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου, ο Μιχάλης Λιάπης κηρύσσει τον πόλεμο σε ένα από τα βασικά μέτωπα που έχουν συγκροτηθεί εντός του κόμματος -αυτό των Μητσοτακικών, το οποίο βρίσκεται σε μία ιδιότυπη, αλλά ουσιαστική συμμαχία με τον Γιώργο Σουφλιά. «Αγνόησαν την συντριπτική πλειοψηφία του κόμματος», είπε πάλι χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Λιάπης, που διαδραμάτισε ρόλο «σημαιοφόρου» σε μία διαδικασία κατά την διάρκεια της οποίας πολλά μπορούν να ανατραπούν, ακόμη και οι ίδιοι οι σημερινοί συσχετισμοί.

Προεκλογικά, ο κ. Μιχάλης Λιάπης έθεσε εαυτόν εκτός εκλογικών συνδυασμών του κόμματος, προβλέποντας τις εξελίξεις και καυτηριάζοντας αυτούς που οδήγησαν τον Κώστα Καραμανλή σε λανθασμένες αποφάσεις. Ήταν προφανές πως ο εξάδελφος του Κώστα Καραμανλή δεν θα παρέμενε σιωπηλός. Το ερώτημα που δεν έχει ακόμη απαντηθεί είναι το κατά πόσο ο κ. Λιάπης ενεργεί αυτόνομα ή εκφράζει μία πιο συγκροτημένη τάση εντός του κόμματος.ΑΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου