Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

100.000 ΕΒΛΕΠΑΝ ΔΩΡΕΑΝ NOVA-ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕ?



Τρία άτομα, δύο Ελληνες και ένας Σύρος, ιδιοκτήτες καταστημάτων με δορυφορικά συστήματα, συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατηγορούμενοι για οργανωμένη μορφή δορυφορικής πειρατείας, μέσω Ίντερνετ...

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι τρεις συλληφθέντες με τη χρήση ειδικών συσκευών υπέκλεπταν, αποκρυπτογραφούσαν και διένειμαν, μέσω διαδικτύου, σε διάφορους χρήστες, που κατείχαν ίδιες δικτυακές συσκευές το τηλεοπτικό συνδρομητικό σήμα με το μπουκέτο καναλιών της εταιρίας Nova.

Για την υπόθεση αυτή, η εταιρία Μούλτι Τσόις Ελλάς υπέβαλε πριν από λίγο καιρό μήνυση κατά αγνώστων, στην οποία ανέφεραν ότι η δράση των συγκεκριμένων «πειρατών» προκάλεσε πολύ μεγάλη ζημιά στη Nova, αλλά και στο ελληνικό δημόσιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έκθεση της εταιρίας Μούλτι Τσόις, η οποία επισυνάπτεται στη μήνυση, το ελληνικό δημόσιο έχει υποστεί κατ΄εκτίμηση για τα έτη 2008 και 2009 οικονομική ζημιά, που ανέρχεται στο ποσό των 31.520.000 ευρώ.

Μετά την υποβολή της μήνυσης ξεκίνησε έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας, εντοπίστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι και σε έλεγχο, που έγινε στα σπίτια τους, διαπιστώθηκε ότι διαμοίραζαν παράνομα, μέσω Ίντερνετ, ηλεκτρονικά κλειδιά αποκωδικοποίησης και αποκρυπτογράφησης για την πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες του μπουκέτου καναλιών της Nova.

Στην έκθεση της εταιρίας υπολογίζεται ότι οι χρήστες του διαδικτύου, που παίρνουν παράνομα τα ηλεκτρονικά κλειδιά και βλέπουν τα κανάλια της Nova, ανέρχονται σε 100.000.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 39 δικτυακοί δορυφορικοί αποκωδικοποιητές, μάρκας Ντρίμντοκς, 14 αναγνώστες ψηφιακών καρτών (καρτ ριντερ), 32 κάρτες τύπου "GAMMA", 18 φορητές συσκευές αποθήκευσης, 16 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, δύο συσκευές eπherntip wipch και μία κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση των διατάξεων περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ΄επάγγελμα, περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών κατ΄εξακολούθηση και περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό των χρηστών του Ίντερνετ, οι οποίοι υποκλέπτουν αποκρυπτογραφούν και διανέμουν οργανωμένα το συνδρομητικό σήμα της Nova.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου