Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Εμβόλιο νέα γρίπη: θάνατοι και παρενέγειες


Αναρτήθηκε από http://eglimatikotita.blogspot.com/

Επτά άτομα πέθαναν λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο για τη νέα γρίπη. Αυτό μεταδίδει η εφημερίδα Bild της Γερμανίας και η ανησυχία μεγαλώνει.
Οι εμβολιασμοί στη Γερμανία γίνονται εδώ και 3 εβδομάδες και ήδη υπάρχουν θάνατοι. Βέβαια λένε ότι δεν είναι σίγουρο, θα μπορούσε να είναι τυχαίο, μπορεί να ήταν άρρωστα και απλά να πέθαναν τυχαία.
Στην Ελλάδα, στην Εντατική βρέθηκε μια καθαρίστρια στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρας» των Αθηνών λίγο μετά τον εμβολιασμό της για τη νέα γρίπη. Η καθαρίστρια παρουσίασε σοβαρή αλλεργική αντίδραση και, προκειμένου να αποφευχθεί κάποια άσχημη εξέλιξη στην υγεία της, διεκομίσθη στην Εντατική.
Όσον αφορά τις παρενέργειες του εμβολίου της νέας γρίπης, αυτές είναι πόνος και ερυθρίαση στο σημείο του εμβολιασμού, πονοκέφαλος, πυρετός, κούραση και μυϊκοί πόνοι, σύμφωνα με την επίσημη λίστα που δημοσιεύει το γερμανικό ινστιτούτο, που είναι εξουσιοδοτημένο από το Υπουργείο Υγείας της χώρας.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, σε όλο τον κόσμο έχουν εμβολιαστεί περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι και έχουν καταγραφεί 652 ανεπιθύμητα συμβάντα σε 197 ανθρώπους, ηλικίας μεταξύ 10 μηνών και 92 ετών. Οι 53 περιπτώσεις χαρακτηρίστηκαν ιδιαίτερα σοβαρές και σε δύο περιπτώσεις οι ασθενείς κατέληξαν. Μεταξύ άλλων, ως παρενέργειες έχουν καταγραφεί 11 αλλεργίες, 6 νευρολογικές αντιδράσεις, 3 αντιδράσεις του καρδιαγγειακού και 3 του ανοσοποιητικού συστήματος.
Πάντως, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ινστιτούτου, Dr. Susanne Stoecker, από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι δεν συντρέχει λόγος επανεξέτασης του εμβολίου, ενώ, όπως ισχυρίστηκε, ορισμένες από αυτές τις παρενέργειες ενδεχομένως να ήταν τυχαίες.

Απο το ...fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου