Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Και η Κύπρος έχει πρόβλημα....



Το βράδυ φέρνει κόλαση στην παλιά Λευκωσία

Αγανακτισμένοι κάτοικοι ζητούν εντονότερη αστυνόμευση στις απόμερες γειτονιές

''Μέχρι στιγμής μαλώνουν μεταξύ τους και δεν έχουν πειράξει κανέναν απο εμάς. Όμως ποιος μπορεί να ξέρει πού μπορεί να φτάσει η μανία του εξαγριωμένου όχλου;'', διερωτώνται οι καταστηματάρχες της περιοχής. 'Ολοι ζητούν επίμονα η παρουσία της Αστυνομίας να είναι εντονότερη. ''Φοβούνται τους αστυνομικούς και κάνουν πίσω'', μας είπαν.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Θα απελάσουμε κόσμο αν χρειαστεί

Ο φόβος και ο τρόμος βασιλεύει όταν πέσει το βράδυ στις γειτονιές της παλιάς Λευκωσίας. Οι αλλοδαποί έχουν καταλάβει τα πάντα και οι λιγοστοί Κύπριοι που εξακολουθούν να έχουν τα καταστήματα ή τα σπίτια τους στην περιοχή έχουν καθημερινά το φόβο μήπως δουν τους κόπους μιας ζωής να μετατρέπονται σε ερείπια.
Το πρωί όλα είναι ήσυχα, μόλις κλείσουν τα καταστήματα και φύγει ο κόσμος μαζεύονται οι ξένοι και αρχίζουν οι φασαρίες. Η μόνη μέρα που έρχονται πρωί είναι η Παρασκευή που είναι η μέρα της μεγάλης προσευχής. Και πάλι όμως δεν κάνουν φασαρία. Δεν ενόχλησαν ποτέ κανέναν, δηλώνουν καταστηματάρχες της Πλατείας Τηλλυρίας και της οδού Τρικούπη.
Αναστάσης Χρίστου - περίοικος: Η Αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει. Τη Δευτέρα τη νύκτα ήταν εδώ 2 αστυνομικοί. Τι να κάνουν και τι να προλάβουν... Την Τρίτη το βράδυ μαζεύτηκε η Αστυνομία όλης της Λευκωσίας για να καταφέρει να τους σταματήσει και πάλι δυσκολεύτηκε. Μένω απέναντι απο το Τζαμί από το 1974. Βγήκα στο δρόμο να δω τι γίνεται. Δεν με ενόχλησε κανένας, είναι μεταξύ τους που μαλώνουν. Τηλεφωνούμε στην Αστυνομία αλλά τι να κάμουν κι εκείνοι; Κάθε μέρα κάτι θα βρουν να μαλώσουν. Πάντως μέχρι τώρα δεν έχουν πειράξει κανέναν, αλλά ποιος ξέρει; Την Παρασκεύη θα έρθουν πάλι όλοι εδώ...
Γιώργος Μαραγκός - καταστηματάρχης: Είμαι στη γειτονιά εδώ και 45 χρόνια. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με τους αλλοδαπούς ούτε και με ενόχλησαν ποτέ. Για να πω την αλήθεια, τη Δευτέρα και την Τρίτη φοβήθηκα για το κατάστημα και το αυτοκίνητό μου να μην τους κάνουν ζημιά και έμεινα εδώ για να τα προστατέψω. Οι αστυνομικοί ήταν εδώ και παρακολουθούσαν, ούτε κινήθηκαν ούτε τους σταμάτησαν. Έκαμαν τι έκαμαν αναμεταξύ τους και έφυγαν ανενόχλητοι. Από εδώ έφυγαν οι περισσότεροι Κύπριοι καταστηματάρχες. Το λάθος είναι ότι τους επέτρεψε η Κυβέρνηση να ανοίξουν καταστήματα. Από τα δικά μας καταστήματα δεν ψωνίζει κανένας. Ψωνίζουν μόνο απο τους ομοεθνείς τους και έτσι μαράζωσε και το εμπόριο της περιοχής. Το ίδιο συμβαίνει και με τους τεχνίτες, θέλουν υπαλλήλους, παίρνουν ξένους, τους μαθαίνουν τη δουλειά και μετά φεύγουν και εξυπηρετούν τους δικούς τους και στο τέλος μένουμε εμείς χωρίς δουλειές. Λυπούμαι πολύ που η παλιά Λευκωσία κατάντησε έτσι.
Ηλίας Αλετράς - καταστηματάρχης: Δεν μας έχουν ενοχλήσει ποτέ αλλά με τα επεισόδια φοβήθηκα ότι θα μπορούσε να έσπαζαν τη βιτρίνα του καταστήματος, ευτυχώς όμως δεν μας ενόχλησαν. Είναι γεγονός ότι αν δεν λάβει τα μέτρα της η Αστυνομία θα συνεχίσουν οι φασαρίες. Δεν είναι πολλοί, 5-6 άτομα κάνουν φασαρία και γενικεύεται το κακό. Η εντός των τειχών πόλη, έτσι και αλλιώς, ήθελε βοήθεια. Τώρα, με όσα γίνονται και τους λίγους πελάτες που έχουμε, θα τους διώξουν. Είμαι εδώ από το 1974. Ήρθαμε μετά τον πόλεμο 8 καταστηματάρχες που είχαμε μαγαζιά στην Ερμού. Μόνο εγώ έμεινα εδώ και όπως λένε ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη. Σιγά-σιγά η παλιά πόλη καταστρέφεται και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα καταστραφεί ολοκληρωτικά.

Αν μιλήσω θα μου κάμουν ζημιά
Δεν δέχθηκε ούτε να φωτογραφηθεί ούτε και να μας πει το όνομά του. Αυτό που ξεκάθαρα μας δήλωσε από την αρχή είναι πως, αν μιλήσει επώνυμα, φοβάται ότι θα του κάνουν ζημιά στην περιουσία του.
''Είμαι 25 χρόνια στην περιοχή και έχω τη δουλειά μου'', μας είπε. ''Όπως τους είδα τις δύο τελευταίες ημέρες αλλά και όλες τις άλλες φορές που πιάστηκαν στα χέρια, είπα στον εαυτό μου ότι δεν το έχουν σε τίποτα ακόμα και να μας σκοτώσουν. Είναι φανατισμένοι. Κάναμε πολλές φορές καταγγελία στην Αστυνομία αλλά ποτέ δεν μας συμπαραστάθηκαν, δεν μας βοήθησαν και δεν μας έλαβαν υπόψη. Εδώ θα πρέπει να περιπολούν συνέχεια, μέρα και νύκτα. Μαλώνουν κάθε μέρα μεταξύ τους οι αλλοδαποί και δημιουργούνται καθημερινά επεισόδια. Στον ανοικτό χώρο πίσω από το τέμενος, κοιμούνται τις νύχτες παράνομοι αλλοδαποί. Τους το είπαμε ξανά, δεν έχουν έρθει να τους μαζέψουν. Την Τρίτη οι αστυνομικοί μάς είπαν να τους ειδοποιήσουμε αν δούμε κάτι, αν αντιληφθούμε ότι είναι οι αλλοδαποί έτοιμοι να κάνουν φασαρίες. Θα το κάνω, δεν έχω όμως εμπιστοσύνη ότι θα έρθουν''...
πηγή

Αυτή την ανάρτηση την έβαλα για να πέρνουμε κουράγιο.
Δεν τραβάμε μόνο εμείς κουπί!
Οι Κύπριοι όμως έχουν σαν βασικά προβλήματα την ανεργία
και τον φόβο των επεισοδίων από τους αλλοδαπούς.
Εμείς έχουμε μεγαλύτερο κατάλογο από τα αποτελέσματα
της λαθρομετανάστευσης.....
Μαζί με αυτά των Κυπρίων έχουμε πορνεία, ναρκωτικά,
ληστείες, απαγωγές, κλοπές, δολοφονίες, τραυματισμούς,
εμπόριο όπλων και ότι άλλο ξέχασα από τον Ποινικό Κώδικα.

Αθηναίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου