Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

"Προστατευόμενη" του Σημίτη η Θάλεια Δραγώνα


Με προσωπική παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, στελέχη της ακαδημαϊκής κοινότητας που συνδέθηκαν με την περίοδο του "εκσυγχρονισμού", ανέλαβαν να πάρουν πρωτοβουλία, προκειμένου να στηρίξουν την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Θάλεια Δραγώνα.
Η κα Δραγώνα, σύζυγος του καθηγητή και προσωπικού φίλου του Κώστα Σημίτη, Νίκου Μουζέλη, κατηγορείται για τις επιστημονικές απόψεις που κατά καιρούς έχει διατυπώσει στα βιβλία της αλλά και σε πανεπιστημιακές διαλέξεις, και πολλοί την παρομοιάζουν με τη Μαρία Ρεπούση, η οποία είχε προκαλέσει σάλο το 2007, με το βιβλίο της περί "συνωστισμού" των Ελλήνων στην παραλία της Σμύρνης, κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Ο Γιώργος Παπανδρέου την είχε επιλέξει σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του 2007, ενώ μετά τον εκλογικό θρίαμβο της 4ης Οκτωβρίου 2009, την τοποθέτησε Γενική Γραμματέα στο υπουργείο Παιδείας, δίπλα στην Άννα Διαμαντοπούλου.
Η τελευταία προέρχεται επίσης από το "εκσυγχρονιστικό" ρεύμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και κρίθηκε ότι η συγκατοίκησή της με τη Θάλεια Δραγώνα θα έδινε άλλη πνοή στην εκπαιδευτική πολιτική.
Η κα Δραγώνα όμως ήδη βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, και για τον λόγο αυτό αναμένεται δημόσια παρέμβαση στήριξής της από καθηγητές του κλίματος Σημίτη, όπως τον Νίκο Αλιβιζάτο.
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου