Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Εβδομάδα δόξας για τον ελληνικό γυναικείο αθλητισμό. Βουλιαγμένη και Εθνικός σήκωσαν ευρωπαικά τρόπαια στο πόλο και ο Αθηναϊκός στο μπάσκετ. Αφιέρωμα.



ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
10-04-2010
Οι αυτοκράτειρες της Βουλιαγμένης ξανά στην κορυφή της Ευρώπης. Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου νίκησαν την Κίνεφ με 10-7 και κατέκτησαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Champions Cup. Στην 4η θέση ο Ολυμπιακός.

Τη δική της δυναστεία εκτός συνόρων «χτίζει» η Βουλιαγμένη, καθώς το Σάββατο (10/04) αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Στον μεγάλο τελικό του φάιναλ φορ του Champions Cup, στο κολυμβητήριο της Κέρκυρας, τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου θριάμβευσαν με 10-7 της ρωσικής Κίνεφ Κίρισι και παρέμειναν στην κορυφή, γράφοντας μία ακόμη μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό πόλο.

Το καλύτερο φινάλε σε μια εβδομάδα που είχε έντονα άρωμα γυναίκας, με τους ευρωπαϊκούς τίτλους από τον Εθνικό στο πόλο και τον Αθηναϊκό στο μπάσκετ.

Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν ισορροπημένο. Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο με τις παίκτριες των δύο ομάδων να δίνουν μεγάλες μάχες. Έτσι το 2-2 ήρθε απολύτως φυσιολογικά με τον ρυθμό να αλλάζει στο δεύτερο οκτάλεπτο. Το παιχνίδι έγινε γρήγορο και επιθετικό με τις Ρωσίδες να κερδίζουν αποβολές αλλά τη Βουλιαγμένη να στέκεται πολύ καλά αμυντικά. Η Κίνεφ κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ κάποιες από τις πολλές ευκαιρίες που είχε και πήρε αέρα με 4-2 με τη διαφορά από εκεί και πέρα να κυμαίνεται σταθερά υπέρ της με 1-2 τέρματα.

Η κατάσταση άρχισε να διαφοροποιείται από τα μέσα περίπου της τρίτης περιόδου, όταν τα κορίτσια της Καμμένου εκμεταλλεύτηκαν τις επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα, έκαναν ένα σερί 5-0 και πήραν κεφάλι με 9-6 στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου. Με ανεβασμένη πλέον ψυχολογία, τίποτα δεν έδειχνε ικανό να ανακόψει την ξέφρενη πορεία της Βουλιαγμένης προς τη διατήρηση των κεκτημένων. Κάτι που αποδείχτηκε και στην πράξη με την ελληνική ομάδα να γράφει εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών το 10-7 και να παραμένει στον «θρόνο» για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 1-2, 4-2, 3-1.

Βουλιαγμένη (7/13π.π.): Ντελ Σότο, Τσουκαλά 3, Μελιδώνη 2, Παντελίδη, Λιόση 1, Μωραϊτίδου, Ασημάκη, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου, Πέτρι 2, Κουτέλη, Λαρά 1, Κούβδου.

Κίνεφ (3/7π।π): Κοβτουνόβσκαγια, Γκλίζινα 2, Προκόφιεβα 1, Κόνουχ, Κουροτσκίνα, Γκλούσκοβα, Μπογκντάνοβα 1, Κιρίλτσεβα, Μπελιάεβα 3, Σομπόλεβα, Οκούνεβα, Χόχλοβα, Καρνάουχ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου