Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Τετραπλασιάστηκε το δημόσιο έλλειμμα των ΗΠΑ τον Απρίλιο

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι το κυβερνητικό έλλειμμα ήταν κατά πολύ υψηλότερο του αναμενόμενου τον Απρίλιο, φθάνοντας τα 82,69 δισ. δολάρια. Το ύψος του ελλείμματος είναι σχεδόν τετραπλάσιο από εκείνο του 2009 και το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ αυτόν τον μήνα.

Οι περισσότεροι αναλυτές ανέμεναν ότι το έλλειμμα του Απριλίου - του 19ου συναπτού μήνα που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παρουσίασε έλλειμμα - να φθάσει ως και τα 52 δισ. δολάρια.

Στο επτάμηνο του οικονομικού έτους 2010, το οποίο ολοκληρώνεται την 30ή Σεπτεμβρίου, το έλλειμμα παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητο από πέρσι (799,68 δις δολάρια, έναντι 802,9 δις δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι).

"Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κανονικά έχει πλεόνασμα τον Απρίλιο λόγω των πληρωμών των φόρων των ιδιωτών αλλά τώρα εμφάνισε έλλειμμα λόγω της διαδικασίας ανάνηψης από την ύφεση και της πολιτικής που ασκεί για το σκοπό αυτό", σχολίασε η Ογκουστίν Φόσερ, διευθύντρια μακροοικονομικής έρευνας στο Economy.com της Moody's.

Ο Λευκός Οίκος έχει προειδοποιήσει ότι το έλλειμμα το οικονομικό έτος 2010 ίσως φθάσει ακόμα και το 1,555 τρισ. δολάρια, από 1,415 τρισ. το 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου