Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Εντυπωσιακή η ανταπόκριση του Θεσσαλονικιώτικου λαού, στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση του Πατριωτικού Μετώπου Θεσσαλονίκης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντυπωσιακή η ανταπόκριση του Θεσσαλονικιώτικου λαού, στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση του Πατριωτικού Μετώπου Θεσσαλονίκης.

Εντυπωσιακή σε όγκο, παλμό, καθολική έκφραση της ανάγκης για συμπαράταξη και αλληλεγγύη, αλλά και διάθεση για δουλειά, ήταν τα χαρακτηριστικά της πρώτης ανοιχτής συγκέντρωσης του ΠΑΜ Θεσσαλονίκης, που έγινε την Κυριακή 13 Ιουνίου σε γνωστό ξενοδοχείο της συμπρωτεύουσας.

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, Έλληνες Θεσσαλονικείς Πατριώτες που μέχρι τη συνάντηση δεν γνώριζαν κυριολεκτικά ο ένας τον άλλον, προσήλθαν ομαδικά για να εκφράσουν την κοινή αγωνία για το μέλλον της Πατρίδας και του Λαού μας. Παράλληλα να δηλώσουν την αποφασιστικότητά τους να πάνε κόντρα στην δρομολογημένη από την κατοχική συμμαχία ΓΑΠ-ΔΝΤ-ΤΡΟΙΚΑ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ εκποίηση της κοινωνικής μας συνοχής, την μείωση της εθνικής και προσωπικής αξιοπρέπειας, την υποθήκευση του μέλλοντος των νέων μας.

Όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν εξάλλου, πως είναι άμεση η ανάγκη συσπείρωσης του ελληνικού λαού στο Πατριωτικό Μέτωπο. Ένα Κίνημα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, χωρίς θολά ιδεολογικοπολιτικά προτάγματα, μανιφέστα, μεσιανισμούς, σωτήρες και επαγγελματίες πολιτικούς. Με στόχο πάντοτε την ανατροπή της σημερινής άθλιας πραγματικότητας που σε όλα τα πεδία, κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό, εθνικό, κατατρώει τις σάρκες του Λαού και του Έθνους και την υλοποίηση ενός πλήρους, συγκεκριμένου, συγκροτημένου και επιστημονικά καταρτισμένου προγράμματος ανασυγκρότησης και μεταρρύθμισης της χώρας και των θεσμών της.

Κύριος παρανομαστής στις τοποθετήσεις όλων των συγκεντρωμένων - δεδομένου του συστηματικού αποκλεισμού του Πατριωτικού Μετώπου από τα ΜΜΕ - η μεταφορά και διάδοση του καλού μηνύματος της ανάγκης για συμπαράταξης με την ομπρέλα του ΠΑΜ, σε όλες τις συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Και η δέσμευση, στην επόμενη συγκέντρωση που στη συμπρωτεύουσα που θα γίνει σε ανοιχτό χώρο, οι εκατοντάδες Ελλήνων Πατριωτών της πρώτης συγκέντρωσης, να γίνουν χιλιάδες.

Εδώ να προσθέσουμε την αρνητική εντύπωση που προκάλεσε σε όλους η έντονη παρουσία ισχυρών ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας έξω από το ξενοδοχείο που έγινε η συγκέντρωση. Δεδομένου ότι, για πρώτη φορά σε συγκέντρωση σε κλειστό χώρο, έχουμε τόσο έντονη παρουσία κατασταλτικών αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς κανένα ουσιαστικό νόημα, μια που δεν εκλήθησαν από τους συντονιστές της εκδήλωσης.

Φυσικά να σημειώσουμε εδώ πως ένα από τα σημαντικότερα μηνύματα που προέκυψαν από την συγκεκριμένη συγκέντρωση, ήταν πως σε καμία περίπτωση οι Μακεδόνες δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν πολιτικό, την μετονομασία τους σε «Νοτιομακεδόνες», «Μακεδόνες του Αιγαίου» και όλες τις λοιπές αθλιότητες τις οποίες χωρίς καμία εξουσιοδότηση, «μαγειρεύει» η σημερινή κυβέρνηση. Οι Μακεδόνες, δηλώνουν αποφασισμένοι να σταθούν εμπόδιο, όχι μόνο στην υπό εξέλιξη διάλυση του κοινωνικού μας ιστού που υλοποιούν οι σημερινοί κυβερνώντες, αλλά και στην υποθήκευση του μέλλοντος της Μακεδονίας, από επιλογές οι οποίες μόνο κακό προμηνύουν για την περιοχή. Ίσως αυτό είναι ένα από τα βασικότερα μηνύματα των Μακεδόνων που τρομάζει τους νεοταξίτες που κυβερνούν τον τόπο. Και το Πατριωτικό Μέτωπο Θεσσαλονίκης, δήλωσε σε κάθε τόνο στη συγκεκριμένη συγκέντρωση, ΠΑΡΩΝ απέναντί τους.

Να υπενθυμίσουμε εδώ τις επόμενες κινήσεις του Πατριωτικού Μετώπου, που είναι α) η δημιουργία Πολυχώρου Πολιτισμού στο Μέγα Δέρειο της Θράκης, β) τα εγκαίνια στο «Στέκι του Πατριώτη» στο Κέντρο της Αθήνας (Αρμοδίου 14) που θα γίνουν την Κυριακή 20 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. και γ) η πρώτη συγκέντρωση του Πατριωτικού Μετώπου Αθήνας που θα γίνει την Κυριακή 27 Ιουνίου σε κλειστό επίσης χώρο ο οποίος θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Ακόμη να υπενθυμίσουμε τον μεγάλο στόχο του Πατριωτικού Μετώπου, με την ολοκλήρωση της φάσης συγκρότησης οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, να οδηγηθεί σε Πανελλαδικό Συνέδριο το Φθινόπωρο. Με κεντρικούς στόχους την οριστικοποίηση της πολιτικής του πλατφόρμας και της οργανωτικής του δομής αλλά και την οργάνωση μαζικών κινητοποιήσεων και δράσεων για την ανατροπή της άθλιας σημερινής πραγματικότητας.

Η Ελλάδα ξυπνάει από τον λήθαργο, η Ελλάδα οργανώνεται, η Ελλάδα αντιστέκεται. Πλησιάζει η ώρα, τα όνειρα του ποιητή μας, να πάρουν εκδίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου