Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Το προφίλ του φτωχού στην Αθήνα

Άνεργος, έγγαμος και ηλικίας 46 έως 60 ετών είναι ο Αθηναίος που καταφεύγει στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με μελέτη της κοινωνικής υπηρεσίας του ιδρύματος αστέγων, που παρουσίασε τη Δευτέρα ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εγκαινιαστεί το «ξενοδοχείο των φτωχών», το πρώτο κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και ένα ακόμη «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στο Νέο Κόσμο, που θα διανέμει είδη πρώτης ανάγκης.

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του «Συμφώνου Εσωτερικής Κοινωνικής Συνοχής, με κεντρικούς άξονες την οικονομία, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ευρεία δημοκρατική συναίνεση και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων στην πόλη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων επιτέθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τονίζοντας ότι εδώ και επτά μήνες δεν έχει δει καμία δράση σε κοινωνικό επίπεδο, ενώ επανέλαβε το αίτημά του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τη σύνταξη ως τον Απρίλιο του επιχειρησιακού σχεδίου για το κέντρο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου