Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Τι πρέπει να ξέρετε για τροχαίο με ανασφάλιστο αυτοκίνητο ή με εκτός Ελλάδος πινακίδες κυκλοφορίας




Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα φθάνουν τα 500.000.Παράλληλα το καλοκαίρι λόγω της αύξησης των τουριστών από τρίτες χώρες αυξάνεται και ο αριθμός των αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Έτσι αυξάνονται και οι πιθανότητες να εμπλακείτε σε τροχαίο με αυτοκίνητα που είτε είναι ανασφάλιστα είτε ο κάτοχός τους είναι κάτοικος εκτός Ελλάδος και με πινακίδες κυκλοφορίας από την χώρα του. Δείτε μερικές οδηγίες και πρακτικές συμβουλές τι πρέπει να κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις

Τροχαίο ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα

Ανασφάλιστο όχημα θεωρείτε το όχημα που κινείται στους δρόμους χωρίς να έχει την προβλεπόμενη κάλυψη προς τρίτους για τυχόν σωματικές βλάβες η υλικές ζημιές που μπορεί να προκαλέσει .

Σε περίπτωση που εμπλακείτε σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα με Ελληνικές Πινακίδες , ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνουμε ;

1. Καλούμε την τροχαία ώστε να γίνει καταγραφή του συμβάντος .

2. Ειδοποιούμε τον ασφαλιστή μας ή την ασφαλιστική μας εταιρεία .

3. Δείτε αν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, σας καλύπτει για τυχόν ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα .Αν σας καλύπτει είναι μεγάλη ευκολία για εσάς γιατί αναλαμβάνει η εταιρία σας μέσω του ασφαλιστή σας όλα τα διαδικαστικά ώστε να αποζημιωθείτε από το Επικουρικό Κεφάλαιο . Αν δεν σας καλύπτει η ασφαλιστική σας με την παροχή ¨κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα ¨ απευθύνεστε μόνοι σας στο Επικουρικό κεφάλαιο το οποίο λειτουργεί με τις ίδιες διαδικασίες που ενεργεί κάθε ασφαλιστική εταιρία. Ασφαλώς αν έχετε την κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα γλιτώνετε από περιττή ταλαιπωρία και ενδεχομένως να αποζημιωθείτε σε συντομότερο χρονικό διάστημα .Ετσι σωστό ειναι ελέγξετε αν έχετε την κάλυψη και αν δεν την έχετε ζητήσετε να προστεθεί. Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες την συγκεκριμένη κάλυψη την παρέχουν δωρεάν στους πελάτες τους.

Η διεύθυνση και το τηλέφωνο του επικουρικού κεφαλαίου είναι:Yπατίας 5 , Τ.Κ. 10557 Αθήνα Τηλ 210-3327400 FAX 210-3327427

Ατύχημα με αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας

Ο κίνδυνος να εμπλακούμε σε ατύχημα με κάποιο όχημα με ξένες πινακίδες είναι αυξημένος το καλοκαίρι σε σχέση με τους υπόλοιπους μήνες

Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που το όχημα που οδηγούμε συγκρουστεί με κάποιο άλλο όχημα με ξένες πινακίδες εντός Ελληνικής επικράτειας .

Ειδοποιούμε την τροχαία .

Ειδοποιούμε την ασφαλιστική εταιρία μέσω της παροχής Φροντίδα Ατυχήματος (δες φροντίδα ατυχήματος ) .

Κόβουμε και κρατάμε από την πράσινη κάρτα του αλλοδαπού οχήματος το σχετικό απόκομμα.

Αν αυτό δεν είναι εφικτό συμπληρώνουμε το φιλικό διακανονισμό .. το πιο πιθανό είναι να έχει και ο οδηγός του αλλοδαπού οχήματος ανάλογο έντυπο στην γλώσσα του όπου το συμπληρώνει. Σημ. Ο φιλικός διακανονισμός δεν θα σας βοηθήσει στο να αποζημιωθείτε από την ασφαλιστική σας εταιρία απλά είναι ένα επιπλέον έντυπο που θα βοηθήσει στον διακανονισμό του ατυχήματος .

Συνήθως οι ασφαλιστικές εταιρίες έχουν μια ασφαλιστική εταιρία που λειτουργεί ως ανταποκριτής τους στην Ελλάδα , Το Γραφείο Διεθνούς ασφάλισης θα σας ενημερώσει για το ποια εταιρία είναι αυτή . Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ανταποκρίτρια εταιρία στην Ελλάδα αναλαμβάνει το γραφείο Διεθνούς ασφάλισης να ορίσει μια εταιρία .

Απευθυνόμαστε εμείς η ο Ασφαλιστής μας στο Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης (Διεύθυνση : Ξενοφώντος 9 στο Σύνταγμα Αθήνα Τ.Κ. 10557 τηλέφωνα επικοινωνίας 210-3223324 , 210-3236562 FAX 210-3238370) .

Πηγή : asfalysis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου