Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2010

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ : ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΛΟΠΕΖ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ

Νέα Υόρκη – Μετά την πρωτοβουλία της Cyprus Action Network of America (CANA), στις 30 Ιουνίου 2010 για διακριτική διαμαρτυρία προς την αμερικανίδα καλλιτέχνιδα Τζένιφερ Λόπεζ για την παράνομη ανακοινωθείσα επίσκεψή της στο κατεχόμενο από την Τουρκία μέρος της Κύπρου, χιλιάδες Ελληνοκύπριοι στην ίδια την Κύπρο και στη διασπορά απάντησαν στο κάλεσμα και βομβάρδισαν τα Μέσα Ενημέρωσης με την αλήθεια, και τα Μέσα αυτά άρχισαν να τους ακούνε. Ξεκινώντας από το ειδησιογραφικό της Χέλενα Σμίθ της βρετανικής Γκάρτιαν ημερ. 5 Ιουλίου, ακολούθησε χιονοστιβάδα αναφορών στον διεθνή Τύπο προβάλλοντας την παράνομη τουρκική εισβολή και παράνομη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή της Κύπρου σε σχέση με την επίσκεψη της Λόπεζ και τους παράνομους Τούρκους που κατέχουν παράνομα την Κύπρο και την κλεμμένη μας γή. ΄Εχουμε επίσης κερδίσει την συμπαράσταση πολλών ενεργοποιημένων Ελληνο-κυπριακών οργανώσεων στην Κύπρο και σ΄όλο τον κόσμο, πιο κάτω ακολουθούν πάρα πολλοί σύνδεσμοι που επιβεβαιώνουν τις επιτυχείς μας προσπάθειες να στείλουμε μια κραυγή για βοήθεια σ΄όλο το κόσμο για δικαιοσύνη στην ΚΥΠΡΟ. Επιπλέον η κραυγή αυτή για βοήθεια ενισχύθηκε από δύο Ελληνο-κύπριες γυναίκες πρόσφυγες, την κα Φανούλα Αργυρού η οποία έγραψε την επιστολή « κα Τζένιφερ Λόπεζ, 800 Ελληνο-κύπριες γυναίκες βιάστηκαν από τους Τούρκους το 1974...» η οποία επισημάνθηκε από τον διεθνή Τύπο και στην οποία αναφέρθηκε η εφημερίδα Γκάρτιαν και ο διεθνής Τύπος, (και η οποία κατόπιν μαζικής απαίτησης μεταφράστηκε τόσο στα ελληνικά όσο και στα ισπανικά και κυκλοφορεί σε τρείς γλώσσες) και την πρόσφυγα μητέρα και πρόεδρο της Κίνησης Προσφύγων και Εκτοπισμένων Μανάδων κα Μαρκέλλα Ισαία Τσιάκκα η επιστολή της οποίας προς την Τζένιφερ Λόπεζ είχε τέτοια απήχηση που μεταφράστηκε και στα γαλλικά. Η εκστρατεία άρχισε τώρα να εισχωρεί και στο γαλλόφωνο κόσμο, καθώς το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει προβάλει την είδηση και ήδη αναφέρθηκε από το μεγαλύτερο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TV network TF1.
http://lci.tf1.fr/people/2010-07/jlo-cree-un-incident-diplomatique-a-chypre-5918233.html

Οι ακόλουθοι σύνδεσμοι σας συνδέουν με τα διεθνή ειδησιογραφικά που κάλυψαν την εκστρατεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, Αμερική, Ευρώπη, Καναδά, Ισραήλ, Ασία.

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Guardian UK
http://www.guardian.co.uk/world/2010/jul/05/jennifer-lopez-northern-cyprus-gig

Telegraph UK
http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/celebritynews/7873956/Jennifer-Lopez-urged-to-cancel-Cyprus-concert.html


Independent UK
http://www.independent.co.uk/arts-entertainment/music/anger-as-jennifer-lopez-set-to-rock-north-cyprus-2020327.htmlΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (ΗΠΑ)

AHN ALL Headline News
http://www.allheadlinenews.com/articles/7019201615


ABC WORLD News

http://abcnews.go.com/Entertainment/wireStory?id=11106809


The Hollywood Reporter
http://www.hollywoodreporter.com/hr/content_display/music/news/e3ifb9f290da772a7b4eedd4821d38db1d5

Improper Magazine
http://www.theimproper.com/?p=9570ΚΑΝΑΔΑΣ

The Toronto Sun
http://www.torontosun.com/entertainment/celebrities/2010/07/06/14621171.html


ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

The Sydney Morning Herald

http://www.smh.com.au/lifestyle/people/jlos-birthday-trip-turns--political-20100706-zysr.html


ΑΣΙΑ

The Malaysian Insider
http://www.themalaysianinsider.com/showbiz/article/anger-as-jennifer-lopez-set-to-rock-north-cyprus/


Asian News International/DailyIndia.com
http://www.dailyindia.com/show/384651.phpΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ

Eyewitness New Africa
http://www.eyewitnessnews.co.za/articleprog.aspx?id=43521


ΕΥΡΩΠΗ

Network TF1 France
http://lci.tf1.fr/people/2010-07/jlo-cree-un-incident-diplomatique-a-chypre-5918233.html


France 24
http://www.france24.com/en/20100706-anger-jennifer-lopez-set-rock-north-cyprus


Interia Poland
http://muzyka.interia.pl/pop/news/jennifer-lopez-i-wojna-o-cypr,1502672

Rambler media group – Russia
http://www.lenta.ru/news/2010/07/06/lopez/


Holland The Netherlands – Bruno.nl
http://www.bruno.nl/nieuws/5464/jennifer-lopez-schokt-griekse-cyprioten.html

ISRAEL

Πρακτορείο ειδήσεων Ynet στο Ισραήλ, βλέπε αναφορά στην Cyprus Action Network of America, γραμμένο στην εβραική γλώσσα, στα αγγλικά
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3915836,00.html


ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ

Ενας μεγάλος αριθμός ειδησιογραφικών ιστοσελίδων και κυριολεκτικά εκατοντάδες ιστοσελίδες και μπλόκς προβάλλουν το θέμα της διαμαρτυρίας εναντίον της παράνομης επίσκεψης Τζένιφερ Λόπεζ στα κατεχόμενα περιλαμβανομένων των, Digital Spy, OneIndia, Yahoo News, Phillipine Daily Inquirer, ContactMusic.com (UK), USA New Week (USA), και η ιστοσελίδα του βραβευθέντος δημοσογράφου Τόνη Φυρίλλα, Talking Politics with Tony Phyrillas, και η οργάνωση ΑΧΕΠΑ. Καθώς επίσης και η ελληνική ιστοσελίδα ειδήσεων Hollywood Greek Reporter και άλλες μεγάλες ελληνικές εφημερίδες και ειδησιογραφικά στην Ελλάδα και την Κύπρο, όπως η καθημερινή εφημερίδα Σημερινή, η εβδομαδιαία το Ποντίκι, η Ελευθεροτυπία Αθηνών καθώς και η Φωνή της Αμερικής με βάση έξω από την Ουάσιγκτον DC, και ο Εθνικός Κήρυκας Νέας Υόρκης και από το Λονδίνο οι εφημερίδες Ελευθερία και Τα Νέα.

Σημερινή
http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/282274
http://www.sigmalive.com/simerini/world/epikairotita/283454
http://www.sigmalive.com/simerini/columns/antistaseis/282784Ελευθεροτυπία
http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=06/07/2010&s=to-anagnwstiko-ths-teleytaias-selidasΚυπριακό Ποντίκι (Συνέχεια προβολή από ιστοσελίδα)

www.pontiki.com.cy


Τα Νέα Λονδίνου

www.greeknews-tanea.com

Ελευθερία Λονδίνου

www.eleftheria.co.uk

Φωνή της Αμερικής

http://www1.voanews.com/greek/news/turkey/Jennifer-Lopez-Cyprus-Turkey-07-06-2010-97900079.html


Hollywood Greek Reporter

http://hollywood.greekreporter.com/2010/07/04/jennifer-lopezs-decision-to-celebrate-birthday-in-occupied-cyprus-creates-political-turmoil/


Τόνη Φυρίλλας

http://talkingpoliticswithtonyphyrillas.blogspot.com/2010/07/stop-jennifer-lopez-from-visiting.html

http://williampenn61.blogspot.com/2010/07/stop-jennifer-lopez-from-visiting.html


ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΩΝ ΜΑΝΑΔΩΝ

Η κα Μαρκέλλα Ισαία Τσιάκκα έχει στείλει ως πρόεδρος της Κίνησης την πιο κάτω επιστολή προς την Τζένιφερ Λόπεζ. Η επιστολή βρίσκεται στον σύνδεσμο PDF της Cyprus Action Network of America (CANA) και η οργάνωση έχει την άδεια να την κυκλοφορήσει ευρύτερα, παρακαλούμε τους ακτιβιστές να την χρησιμοποιήσουν και να την διαδώσουν.

http://cyprusactionnetwork.org/cyprus_mothers


Η γαλλική μετάφραση δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα www.agora-dialogue.com στον πιο κάτω σύνδεσμο
.
http://agora-dialogue.com/?p=8663


Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ

Παρόλα τα εκατομμύρια που ξοδεύονται από την Τουρκία πάνω σε διάσημους ειδικούς δημοσίων σχέσεων και εκπροσώπων Μέσων Ενημέρωσης για να πάρουν την Αμερικανίδα διάσημη καλλιτέχνιδα Τζένιφερ Λόπεζ και να εξασφαλίσουν νομιμότητα για τα εγκλήματα τους εις βάρος των ανθρώπων μας και την κλοπή της γης μας, ήταν η βάση των ανθρώπων μας, του απλού κόσμου που τους εναντιώθηκε και έτσι αντίθετα με τις προσδοκίες τους, θύμισε σ΄ολόκληρο το κόσμο την αλήθεια. Την αλήθεια ότι η Τουρκία είναι ένοχη εγκλημάτων εναντίον της ανθρωπότητας που περιλαμβάνει την παράνομη εισβολή και συνεχιζόμενη παράνομη κατοχή του λαού μας, της κληρονομιάς μας, της κουλτούρας μας. Αυτή είναι μια δύναμη που προβάλει από τους ήχους της καρδιάς του απλού ανθρώπου. Δεν μπορούμε, βέβαια, να αγνοούμε το κόσμο γύρο μας, ούτε να μην σκεφτούμε καθαρά πως καλύτερα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που μας έρχονται. Το χρωστούμε στους εαυτούς μας και στις μέλλουσες γενιές. Το κύριο στοιχείο είναι τούτο: Μείνετε ζωντανοί, υψώστε τη φωνή σας, κρατηθείτε δυνατοί.
Πολλές Ευχαριστίες στους φίλους και υποστηριχτές στο δύσκολο δρόμο για την τελική νίκη – την διεθνή αναγνώριση των τουρκικών εγκλημάτων εναντίον των Ελληνο-κυπρίων και πλήρη αποκατάσταση και δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου