Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Οι κρυφές ερωτικές ζωές των ανδρών: Έρευνα που προκαλεί αίσθηση


Πόσα γνωρίζουμε για τις κρυφές συνήθειες και σκέψεις του άνδρα;

Όχι τόσα όσα νομίζαμε, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα για τη στάση των ανδρών στο σεξ, τις σχέσεις και τη ζωή μας αποκαλύπτει.

Βρέθηκε λοιπόν πως οι μισοί άνδρες είπαν πως θα έριχναν γροθιά στο πρόσωπο συναδέλφου τους αν ήταν σίγουροι πως θα τη γλίτωναν, ενώ ένας στους τρεις είπε πως έχει παρενοχληθεί σεξουαλικά στην εργασία του, αν και το 24% είπε πως δε τους ενόχλησε.

Όμως τα αποτελέσματα που προκάλεσαν έκπληξη ήταν αυτά που αφορούσαν το σεξ και τις σχέσεις.

Απιστία

Το 22% είπε πως ήταν πολύ ή κάπως πιθανό να απατήσουν τη σύντροφό τους αν δεν υπήρχε περίπτωση να το ανακαλύψει. Αυτό μοιάζει σχετικά χαμηλό ποσοστό σύμφωνα με όσα αναφέρονται για τον ανδρικό εγκέφαλο.

Γνωρίζουμε πως στους άνδρες η επιθυμία πυροδοτείται πολύ εύκολα, μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να δουν περπατώντας στο δρόμο μια γοητευτική γυναίκα. Και οι άνδρες μπορούν εύκολα να χωρίζουν σε κατηγορίες. Αν δε θα τους ανακαλύψει κανείς, κάποιοι μπορεί να πουν «μπορώ να κάνω σεξ χωρίς συναισθηματική δέσμευση και στη συνέχεια να πάω σπίτι και να αγαπώ τη γυναίκα μου».

Ζήλια

Το 21% είπε πως θα εντόπιζαν την κίνηση της συντρόφου τους με εμφύτευμα συσκευής GPS. Ζούμε σε μια κοινωνία, για παράδειγμα, με facebook, twitter και εφαρμογές στο iPhone που λειτουργούν βάσει της τοποθεσίας.

Γνωρίζω δηλαδή πού βρίσκεται η γυναίκα μου τις περισσότερες φορές. Μπορεί να μπούμε σε ένα εστιατόριο και να γνωρίζουμε ήδη αν κάποιος απ΄ τους φίλους μας είναι εκεί. Με άλλα λόγια, ο άνδρας που εύχεται να μπορούσε να εμφυτεύσει στη γυναίκα του ένα τσιπάκι, μπορεί να είναι στην πραγματικότητα τρομακτικός ή να είναι προϊόν του απαιτητικού περιβάλλοντός του.

Σεξ

Το 54% είπε πως ήταν ικανοποιημένοι ή μερικώς ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή, αν και το 22% είπε πως δεν έχει σεξουαλική ζωή.

Από όσους κάνουν σεξ, κάποιοι είχαν κάποιες «προχωρημένες» ιδέες. Το 69% είπε πως θα έπαιρναν ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι αν αυτό υπήρχε. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Πολλοί άνδρες ανησυχούν πραγματικά γι' αυτό. Ειδικά οι νεότεροι άνδρες. Αν πίνουν ή ξεχνούν τα προφυλακτικά, κάποιους άνδρες τούς απασχολεί και αυτή η πιθανότητα ...;

Επίσης το 32% είπε πως έχουν προσποιηθεί οργασμό. Αυτό μας εξέπληξε περισσότερο από κάθε τι άλλο. «Το ποσοστό προκαλεί έκπληξη», παραδέχονται οι ειδικοί, «όμως πρέπει να αναλογιστούμε πόσοι άνδρες παίρνουν αντικαταθλιπτικά και άλλα φάρμακα που επηρεάζουν την απόδοση στο σεξ. Προσποιούνται για τους ίδιους λόγους που το κάνουν κι οι γυναίκες, θέλουν να παρατείνουν την πράξη και να μην την πληγώσουν».


www.emas.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου