Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Πολυκατάστημα αρνήθηκε να φτιάξει τούρτα γενεθλίων σε ένα παιδί 3 χρονών επειδή τον έλεγαν "Αδόλφο Χίτλερ"


Πολυκατάστημα στις ΗΠΑ υπεραμύνθηκε χθες Τετάρτη της απόφασής του να μην ικανοποιήσει το αίτημα ενός πελάτη να αναγραφεί το όνομα του γιου του, που έχει καταχωρηθεί στο ληξιαρχείο ως Αδόλφος Χίτλερ, στην τούρτα γενεθλίων που παρήγγειλε.

Το κατάστημα ShopRite, στο Φίλιπσμπεργκ του Νιου Τζέρσι, ανακοίνωσε ότι διατηρεί το δικαίωμα να αρνείται την παροχή υπηρεσιών που θεωρεί απρεπείς, δήλωσε η Κάρεν Μελέτα, εκπρόσωπος της αλυσίδας.

"Έχουμε ορισμένες ευαισθησίες σχετικά με αυτό που πιστεύουμε ότι είναι πρέπον να προσφέρουμε και αυτό που πιστεύουμε ότι δεν είναι", είπε η Μελέτα. "Έχουμε πρότυπα και αρχές. . . που τηρούμε", συνέχισε.

Ο Χηθ Κάμπελ, 35 ετών, πατέρας του παιδιού, τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε επίσης δεχθεί αρνητική απάντηση από το πολυκατάστημα, στο οποίο υπέβαλλε παρόμοια αιτήματα. Και στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις είχε ζητήσει να χαραχθεί στην τούρτα και μια σβάστικα, ανέφερε η Μελέτα.

Ο Κάμπελ, από την κομητεία Χόλαντ της Πενσυλβάνια, ονόμασε το γιο του Αδόλφο Χίτλερ Κάμπελ. Το παιδί συμπλήρωσε τα τρία του χρόνια την Κυριακή. Τα άλλα του δύο παιδιά, κορίτσια, φέρουν τα ονόματα Τζόυσλυν Άρεια Φυλή Κάμπελ και Χόνσλυν Χίμλερ Τζίνι Κάμπελ--σε μια αναφορά στον επικεφαλής των SS Χάινριχ Χίμλερ.

Η οικογένεια Κάμπελ είπε στην εφημερίδα Easton Express Times ότι τελικά αγόρασαν την τούρτα από την αλυσίδα λιανικής Wal-Mart, την μεγαλύτερη του είδους της στον κόσμο, που δέχθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα.

"Η υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητά μας όταν φτιάχνουμε τούρτες είναι να τις διακοσμούμε με τον τρόπο που θέλει ο πελάτης όσο καλύτερα μπορούμε", δήλωσε μια εκπρόσωπος της αλυσίδας Ουώλ-Μαρτ στην ίδια εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση σέβεται τις απόψεις όλων των πελατών εξίσου.

Ο Κάμπελ είπε στην εφημερίδα ότι "δεν είναι ρατσιστής", αλλά πιστεύει ότι "όλες οι φυλές πρέπει να μένουν χωριστά". Είπε ακόμη ότι θα επιτρέψει στα παιδιά του να διαμορφώσουν τις δικές τους απόψεις για φυλετικά ζητήματα όταν μεγαλώσουν.

"Είναι απλά ονόματα. Ναι, οι 'Ναζί' ήταν κακοί άνθρωποι τότε. Αλλά τα παιδιά μου είναι μικρά. Δεν θα μεγαλώσουν με αυτό τον τρόπο".


απο otenet portal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου