Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Νέες μαζικές απολύσεις παγκοσμίως


Νέες μαζικές απολύσεις παγκοσμίως


Νέες μαζικές απολύσεις ανακοινώνονται, σχεδόν καθημερινά, σε ολόκληρο τον κόσμο.
Αυτή τη φορά ήρθε η σειρά της Αυστραλίας, όπου και εκεί η κατάσταση της οικονομίας επιδεινώνεται. Η γιγαντιαία εταιρία μεταλλευμάτων «BHP Billition» ανακοίνωσε ότι θα κλείσει δύο ορυχεία της στη Δυτική Αυστραλία και θα απολύσει 3.300 εργαζομένους της στην Αυστραλία και 6.000 παγκοσμίως.
Την ίδια στιγμή και άλλες εταιρίες μεταλλευμάτων ανακοινώνουν απολύσεις ενώ η αλυσίδα καταστημάτων Ντέιβιντ Τζόουνς ανακοίνωσε την απόλυση 150 μελών του προσωπικού της λόγω μείωση των πωλήσεων κατά 5%.
Παράλληλα, πτώση 47% των καθαρών κερδών της το 2008 ανακοίνωσε η Ericsson, ενώ η καθαρή κερδοφορία της κατέγραψε σημαντική πτώση στο τελευταίο περυσινό τρίμηνο. Μάλιστα, η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία δικτύων κινητής τηλεφωνίας γνωστοποίησε ότι η αναδιάρθρωσή της θα συνεχιστεί και εντός του 2009.
Στο πλαίσιο της υλοποίησής του, θα απολυθούν 5.000 εργαζόμενοι εκ των οποίων 1.000 στη Σουηδία. Εκτιμάται ότι το κόστος αναδιάρθρωσης θα ανέλθει μεταξύ 6 και 6 δισεκατομμυρίων κορωνών και αναμένεται ετήσια εξοικονόμηση δαπανών ύψους 10 δισεκατομμυρίων κορωνών από το δεύτερο εξάμηνο του 2010. Η μείωση της κερδοφορίας της Ericsson αποδίδεται στο κόστος των απολύσεων και στις ζημίες της κοινοπραξίας Sony Ericsson, οι οποίες ανήλθαν σε 73 εκατομμύρια ευρώ το 200
ΑΠΟ athfinbes

1 σχόλιο:

  1. Μα η ίδια η "δημοκρατία" στηρίζεται στα κέρδη που αποθηκεύουν οι μεγαλοκαρχαρίες και οι πολυεθνικές. Εμείς τι περιμένουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή