Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Αποβολή μαθητών για χρήση κινητών τηλεφώνων


Οι μαθητές όχι απλά έκαναν χρήση των κινητών τηλεφώνων στο σχολείο τους -κάτι που απαγορεύεται με απόφαση του υπουργείο Παιδείας- αλλά «ανέβασαν» στο Διαδίκτυο, σε ιδιαίτερης επισκεψιμότητας ιστοσελίδα, στιγμιότυπα από την αίθουσα.

Σύμφωνα με εκπαιδευτικούς που είδαν το σχετικό βίντεο, τα στιγμιότυπα έχουν ληφθεί πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, μέσα στην αίθουσα την ώρα που χτυπά του κουδούνι για διάλλειμα, φαίνονται πρόσωπα μαθητών, ενώ ο εκπαιδευτικός βρίσκεται στην έδρα απασχολούμενος προφανώς με το απουσιολόγιο.

Παρά το γεγονός ότι το βίντεο δεν έχει άσεμνο χαρακτήρα η διεύθυνση του σχολείου αντέδρασε άμεσα μόλις πληροφορήθηκε την ανάρτηση του υλικού στο Διαδίκτυο και έθεσε το θέμα στο Σύλλογο, με ομόφωνη απόφαση του οποίου επιβλήθηκε η ποινή της τριήμερης αποβολής σε πέντε μαθητές που θεωρήθηκαν «πρωταγωνιστές».

Η απόφαση κοινοποιήθηκε σε όλους τους μαθητές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και οι εμπλεκόμενοι μαθητές αναγνώρισαν το λάθος τους όταν κλήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς για εξηγήσεις.

Η απόφαση του Συλλόγου επιβλήθηκε όχι τόσο για το περιεχόμενο του βίντεο, αλλά γιατί έγινε χρήση κινητών τηλεφώνων στο σχολείο κατά της διάρκεια του μαθήματος.

Μάλιστα σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μαθητές όπως και γονείς έχουν ενημερωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με επιστολή της διεύθυνσης του σχολείου, για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων στις σχολικές μονάδες.

απο madat.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου