Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ


Το ιστορικό θέατρο ελληνικών χορών «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ», αντιμέτωπο με την οικονομική ασφυξία και την κρατική αναλγησία, κινδυνεύει να κλείσει.

"Αποτελεί ένα ζωντανό μουσείο του ελληνικού χορού, διαθέτοντας ένα συγκρότημα ενενήντα ατόμων (χορευτές, οργανοπαίχτες και τραγουδιστές), ομάδα μελέτης της αρχαίας ελληνικής όρχησης καθώς και μια ανεκτίμητης αξίας συλλογή - τη μεγαλύτερη στα Βαλκάνια με περισσότερες από 2.000 αυθεντικές φορεσιές - με κεντήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα λαϊκής τέχνης που φοριούνται στις παραστάσεις. Ο λόγος για το ιστορικό Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου», με τη σπουδαία προσφορά στη...

διάσωση και ανάδειξη της παράδοσής μας, τόσο μέσα από τις δεκάδες παραστάσεις του κάθε χρόνο, όσο και μέσα από τις άλλες του δραστηριότητες (μαθήματα χορού για αρχάριους, σεμινάρια και διαλέξεις για πεπειραμένους χορευτές και δασκάλους συγκροτημάτων, μαθήματα παραδοσιακών οργάνων και κεντήματος). Παράλληλα, διαθέτει πλούσια βιβλιοθήκη, αρχείο ηχογραφήσεων, ταινιών, φωτογραφιών και δίσκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου