Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΣΑ ΕΓΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ


Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δικαστεί ο ηθοποιός Ατίλα Ολγκάτς είτε ευσταθούν είτε όχι οι πρώτες του δηλώσεις με τις οποίες είχε υποστηρίξει ότι σκότωσε δέκα άτομα κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, αναφέρει σήμερα ο αρθρογράφος της τουρκικής εφημερίδας "Χουριέτ", Μεχμέτ Γιλμάζ.
Ο αρθρογράφος σημειώνει: "σε ποιο από τα δύο που είπε ο Ατίλα Ολγκάτς θα πιστέψουμε; Σε ποια από τις δύο εκδοχές νομίζετε ότι...

θα πιστέψει η παγκόσμια κοινή γνώμη; Είναι η αλήθεια ότι προσωπικά πιστεύω ότι οι πρώτες του δηλώσεις είναι παραμύθια. Ωστόσο η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που δεν μπορεί να εξηγηθεί με προσωπικές απόψεις" και σημειώνει ότι "θα πρέπει να γίνει σοβαρή έρευνα για το γεγονός και την περίοδο που αναφέρθηκε ο Ολγκάτς".

Σύμφωνα με τον τούρκο αρθρογράφο, "εάν αυτά που είπε ο Ολγκάτς είναι αλήθεια, τότε, εκτός από τον ίδιο, θα πρέπει να δικαστούν με την κατηγορία του πολεμικού εγκλήματος και οι διοικητές του που παράβλεψαν. Εάν πάλι αποδειχθούν ψέματα τα όσα είπε, ο Ολγκάτς και πάλι πρέπει να δικαστεί, επειδή έφερε σε δύσκολη θέση την Τουρκία, ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης"..


Αναρτήθηκε από troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου