Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: Χαμογέλασαν έμποροι και καταναλωτές

Κίνηση στους δρόμους, «μποτιλιάρισμα» έξω από τις βιτρίνες, ουρές στα ταμεία, συνωστισμός στα ασανσέρ των εμπορικών κέντρων είναι οι εικόνες που συνέθεσαν την επίσημη πρώτη μέρα των εκπτώσεων στην Αθήνα.

Οι εκπτώσεις, που κυμαίνονται από 20 έως 75%, σύμφωνα με τους εμπόρους φαίνεται πως τελικά θα λειτουργήσουν ως τονωτική ένεση μετά τα τελευταία επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Ικανοποιημένη φαίνεται επίσης πως έμεινε και η πλειοψηφία των καταναλωτών από τις μειωμένες τιμές, αφού, όπως έλεγαν, «τώρα έχουμε τη δυνατότητα να ψωνίσουμε οικονομικά και ποιοτικά».

Στον εμπορικότερο δρόμο του Λεκανοπεδίου, στην Ερμού, οι εκπτώσεις φτάνουν το 50% και σε μερικές περιπτώσεις το 60% σε είδη ένδυσης, υπόδησης, είδη δώρων και αξεσουάρ.

Παρόμοια εικόνα και στα εμπορικά κέντρα Golden Hall και The Mall Athens στο Μαρούσι. Λιγότερο ευχαριστημένοι εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες καταστημάτων οπτικών, κοσμημάτων και δερμάτινων ειδών.

Εκτός από την Αθήνα, ανεβασμένη λόγω εκπτώσεων είναι η εμπορική κίνηση σε όλα τα αστικά κέντρα. Στη Θεσσαλονίκη μάλιστα υπήρχαν και μαγαζιά που πουλούσαν είδη ένδυσης στο ένα τέταρτο της αρχικής τους τιμής.

Από την πρεμιέρα των εκπτώσεων δεν έλειψαν και οι «παρατυπίες». Εμποροι έκαναν πλασματικές μειώσεις τιμών, πλασάροντας ως εκπτωτικές τις κανονικές τιμές των προϊόντων τους.
http://www.axiaplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου