Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

Πώς να επανοικοδομηθεί η Γάζα και ποιος πρέπει να πληρώσει για αυτό θα συζητηθεί μεταξύ των διεθνών δωρητών και των διπλωματών στην Αίγυπτο. Ολη η περιοχή καταστράφηκε από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές προσπαθώντας να κτυπήσουν τους αρχηγούς της Hamas.

**Πριν από λίγο η Υπουργός εξωτερικών της Ελλάδος δήλωσε οτι δεσμεύτηκε για παροχή επιπλέον πέντε εκατομμυρίων δολαρίων προς το λαό της Γάζας, επιπροσθέτως της ανθρωπιστικής βοήθειας.
***ΑΠΟ sibilla-gr * Η ανθρωπιστική “βοήθεια”, που επικαλείται για επικοινωνιακούς λόγους η κυρία Μητσοτάκη-Κουβέλα-Μπακογιάννη, σαπίζει σε αποθήκες του Ισραήλ και από την Ελλάδα η μόνη ουσιαστική βοήθεια που μπήκε στη Γάζα είναι εκείνη της Εκκλησίας της Ελλάδας. Κι εδώ παγιδεύονται (;) τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης!

[1] Η απόφαση 181 των Ηνωμένων Εθνών έθετε ως προϋπόθεση για την ίδρυση κράτους του Ισραήλ, να ιδρυθεί πρώτα το κράτος της Παλαιστίνης. Έτσι, η αναγνώριση του Ισραήλ, πριν την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους, είναι σαφής παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου