Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Νέο δέντρο με το όνομά Μην Παρκάρετε!

Οι επιστήμονες-παρά την αντίθετη φήμη τους-συχνά έχουν χιούμορ. Βρετανοί βοτανολόγοι, ανακάλυψαν ένα νέο άγνωστο είδος δέντρου, πάνω στον κορμό του οποίου υπήρχε καρφωμένη η επιγραφή "Mην Παρκάρετε" [Δεν Parking]. Οι ντόπιοι του είχαν ήδη δώσει αυτό το όνομα και οι επιστήμονες δεν δίστασαν να του δώσουν κι αυτοί, το ίδιο ως το "επιστημονικό" του όνομα! Οι ντόπιοι του είχαν ήδη δώσει αυτό το όνομα και οι επιστήμονες δεν δίστασαν να του δώσουν κι αυτοί, το ίδιο ως το "επιστημονικό" του όνομα!
Το δέντρο ανακαλύφτηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1930, στο πλάι ενός επαρχιακού δρόμου, κάπου στο βόρειο Ντέβον, στην περιοχή Γουότερσμιτ, σύμφωνα με τις εφημερίδες Independent και Daily Telegraph. Το δέντρο ανακαλύφτηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1930, στο πλάι ενός επαρχιακού δρόμου, κάπου στο βόρειο Ντέβον, στην περιοχή Γουότερσμιτ, σύμφωνα με τις εφημερίδες Independent και Daily Telegraph.

Μόλις τώρα οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρα Τιμ Ριτς, του πανεπιστημίου της Ουαλίας, μετά από βιοχημικές αναλύσεις, επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για νέο είδος και το έδωσαν το ξεχωριστό αυτό όνομα "Mην Παρκάρετε". Μόλις τώρα οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον δρα Τιμ Ριτς, του πανεπιστημίου της Ουαλίας, μετά από βιοχημικές αναλύσεις, επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για νέο είδος και το έδωσαν το ξεχωριστό αυτό όνομα "Mην Παρκάρετε".

Το φυτό είναι ένα είδος αλιζαρίας, ένα υβρίδιο που σχετίζεται με το σόρβο, και το πλήρες όνομά του, όπως πλέον καταγράφηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Watsonia" της Βοτανολογικής Εταιρίας των Βρετανικών Νήσων, είναι "Mην Παρκάρετε Αλιζαρία" (No Parking Whitebeam), ενώ το λατινικό του όνομα (έχει και τέτοιο!) είναι Sorbus admonitor. Το φυτό είναι ένα είδος αλιζαρίας, ένα υβρίδιο που σχετίζεται με το σόρβο, και το πλήρες όνομά του, όπως πλέον καταγράφηκε στο επιστημονικό περιοδικό "Watsonia" της Βοτανολογικής Εταιρίας των Βρετανικών Νήσων, είναι "Mην Παρκάρετε Αλιζαρία" (Δεν Whitebeam χώρος στάθμευσης), ενώ το λατινικό του όνομα (έχει και τέτοιο!) είναι Sorbus admonitor. Περίπου 110 δέντρα αυτού του νέου είδους έχουν εντοπιστεί στη συγκεκριμένη περιοχή (δεν έχουν όλα την πινακίδα "Μην Παρκάρετε" πάνω τους!). Περίπου 110 δέντρα αυτού του νέου είδους έχουν εντοπιστεί στη συγκεκριμένη περιοχή (δεν έχουν όλα την πινακίδα "Μην Παρκάρετε" πάνω τους!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου