Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Ζήτησε στους μαθητές να γράψουν τις χειρότερες βρισιές

Ένας δάσκαλος σε εκκλησιαστικό σχολείο ζήτησε από τα 10χρονα παιδάκια της τάξης να γράψουν σε ένα χαρτί τις χειρότερες λέξεις που γνωρίζουν. Οι γονείς τρομοκρατήθηκαν όταν τα παιδιά γύρισαν σπίτι και είδαν τα βιβλία τους γεμάτα με βρισιές…

Ο δάσκαλος Fred Laband ζήτησε συγκεκριμένα από τους μαθητές, να φτιάξουν μια λίστα από τις συνηθισμένες «κακές» λέξεις και να τις κατατάξουν, αρχίζοντας από τις πιο ελαφριές και φτάνοντας στις πιο βαριές βρισιές.

Τα μικρά σκέφτηκαν και έγραψαν άσεμνες λεξούλες, συμπεριλαμβάνοντας και λέξεις με τέσσερα γράμματα, αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Daily Mail. Πολλοί από τους όρους λειτουργίας του σχολείου αναγράφονται σε έναν πίνακα ακριβώς μπροστά από την αίθουσα του αγγλικού Δημοτικού σχολείου Great and Little Shelford Church of England Primary στο Great Shelford, δίπλα στο Cambridge.

Ο κύριος Laband, δίδασκε συγκεκριμένα αντιτρομοκρατία, ως μέρος του προγράμματος κοινωνικής και συναισθηματικής εκμάθησης της Κυβέρνησης. Μια μητέρα παραπονέθηκε έντονα λέγοντας: «Το υποτιθέμενο μάθημα ενθάρρυνε τα παιδιά να μαθαίνουν όσες περισσότερες άσχημες λέξεις μπορούσαν να φανταστούν».

Σε ένα γράμμα που στάλθηκε στους γονείς, η υπεύθυνη Alison Evans είπε χαρακτηριστικά: «Συμφωνήσαμε ότι είναι ακατάλληλο για τα παιδιά να γράφουν και να μαθαίνουν τέτοιου είδους λέξεις για αυτόν τον λόγο, οι ανάλογες σελίδες έχουν αφαιρεθεί από τα βιβλία ασκήσεων».

Ο Alastair MacGregor, πρόεδρος της κυβέρνησης, δήλωσε: «Πραγματικά, έχουμε λυπηθεί πολύ που συνέβη κάτι τέτοιο. Διεξάγουμε έρευνες για το τι ακριβώς έχει γίνει και παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα δράσης, δεν μπορώ όμως να σας πω προς το παρόν τίποτα παραπάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου