Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Σε φρούριο έχει μετατραπεί το Στρασβούργο



Τα σχολεία κλείνουν,περίπου 15.000 αστυνομικοί και στρατιώτες αναπτύσσονται και σφραγίζονται ακόμη και οι τρύπες στους υπονόμους στο Στρασβούργο που ετοιμάζεται να υποδεχθεί την 60-η σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας,που υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν περί τα 110 εκατομμύρια ευρώ,αποσκοπούν στην προστασία την αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που θα λάβουν μέρος στην σύνοδο συμπεριλαμβανομένου του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και στον έλεγχο των 20.000 με 50.000 ειρηνιστών που αναμένεται να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Τόσο οι διαδηλωτές όσο και οι πολιτικοί θα έχουν μία βεβαρημένη ατζέντα καθώς θα είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται μεταξύ Στρασβούργου και των γερμανικών πόλεων Μπάντεν-Μπάντεν και Κιέλου κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής στις 3 και 4 Απριλίου.Οι γαλλικές αρχές έχουν αρχίσει ελέγχους κατά μήκος των συνόρων με την Γερμανία και έχουν αποκλείσει ορισμένους δρόμους,ενώ μέλη αριστερών μαχητικών οργανώσεων αναμένεται ότι θα προσπαθήσουν να παρεμποδίσουν την κυκλοφορία.

Οι αρχές φοβούνται ταραχές μεταξύ των φοιτητών και η αστυνομία εκκένωσε το πανεπιστήμιο του Στρασβούργου που θα παραμείνει κλειστό για μία εβδομάδα.

Αντιαεροπορικά όπλα έχουν εγκατασταθεί κοντά στην πόλη και θα υπάρξει μία προσωρινή απαγορευμένη ζώνη για τα αεροπλάνα,ενώ θα διακοπεί η κίνηση σκαφών στον Ρήνο.Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde κάθε κάτοικος η καταστηματάρχης θα πρέπει να φοράει ένα σήμα,ενώ θα κλείσουν 13 σχολεία καθώς και γήπεδα αθλοπαιδιών.

Περίπου 6.000 απεσταλμένοι και άλλο προσωπικό αναμένεται να φθάσει από τα 26 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ για να συζητήσουν θέματα από την μελλοντική στρατηγική της Συμμαχίας μέχρι μία πιθανή αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου